Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Batériový tyčový vysávač Electrolux Pure F9 zastúpi aj veľký vysávač

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Veľa ľudí je zvyknutých používať v domácnosti dva vysávače. Jeden klasický veľký a druhý tyčový, na menšie a rýchle upratovanie. To však už nemusí platiť vďaka moderným technológiám. Vývojári zo spoločnosti Electrolux totiž vytvorili zaujímavý tyčový vysávač, ktorý v sebe spája výhody oboch typov spotrebičov. Navyše pre svoju prevádzku nepotrebuje žiaden kábel.

Svojim vzhľadom sa Electrolux Pure F9 radí medzi klasické tyčové vysávače. Bol však navrhnutý tak, aby sa dal použiť ako jediný spotrebič v domácnosti. Vďaka jednoduchému stojanu sa dá bez problémov odložiť v horizontálnej polohe kdekoľvek v domácnosti tak, aby bol vždy po ruke.

„Druhou nespornou výhodou je, že má meniteľné ťažisko, čiže hlavná jednotka sa dá výškovo nastaviť. Tým pádom sa vieme dostať napríklad pod nižšiu posteľ alebo pod nejakú skrinku, poličku a podobne,“ vysvetľuje pán Michal Borovička, NAY.

Používateľ pri tomto modeli určite ocení aj to, že sa mu počas vysávania nebude pod nohy pliesť žiadny kábel, pretože vysávač je vybavený lítium-iónovou batériou. Jej kapacita je dostačujúca aj pre upratovanie celej domácnosti.

„Pri tomto spotrebiči sa batéria nabíja 6 hodín a pri nízkom výkone nám vydrží vysávať až jednu hodinu.“

Bezsáčkový tyčový vysávač Pure F9 je dostatočne výkonný na to, aby sa stal hlavným a jediným vysávačom v domácnosti. Vývojári ho totiž vybavili cyklónovou technológiou, ktorá zaistí konštantný výkon sania po celú dobu vysávania.

„Čiže sa tam vlastne vytvára vzduchový vír, ktorý nasáva prach vo vysokej rýchlosti. Tým pádom sa nemusíme báť nízkej účinnosti a toho, že by nám niekde zostali zvyšky prachu.“

Pure F9 dokáže zabezpečiť optimálny zber prachu a poradí si s kobercami, ako aj so všetkými typmi tvrdých podláh. K dispozícii má na to až dva spôsoby, z ktorých jeden je dokonca inteligentný.

„Umožňuje nám to buď nastavenie jednotlivých stupňov výkonu alebo máme dokonca možnosť funkciu automatického výkonu, kedy sa prispôsobí aktuálnemu povrchu, na ktorom práve je.“

Integrovaná vysúvacia hadica a praktický sací nástavec typu 3 v 1 by mali prispieť k tomu, aby bol poriadne uprataný každý kút v domácnosti. Pozornosti tohto vysávača navyše neunikne žiadna smietka či prach, ani v ťažko dostupných a tmavých miestach. Doslova si na ne posvieti.

„Pokiaľ vysávame priestory pod posteľou, prípadne pod skrinkami, tak nám príde vhod osvetlenie, ktoré je umiestnené priamo na hubici. Čiže krásne vidíme, kde sme už povysávali, a kde ešte niečo zostalo.“

Vďaka flexibilne hlavnej jednotke tyčového vysávača Pure F9 je manipulácia a manévrovanie jednoduché. Zároveň by používateľ nemal pociťovať únavu ani pri dlhšom upratovaní domácnosti.

„Pri klasickom vysávaní si vieme vlastne hlavnú jednotku zosunúť úplne dolu. Tým pádom máme ťažisko nižšie a skutočná pocitová váha je iba 0,9 kila,“ dodáva pán Michal Borovička, NAY.

Tyčový vysávač Electrolux Pure F9 v sebe kombinuje účinnosť tradičných vysávačov so šikovnosťou bezkáblových tyčových modelov. Vďaka svojej konštrukcii sa postará o jednoduché upratanie aj ťažšie prístupných miest a v čase oddychu nezaberie veľa miesta. Môže sa tak stať užitočným pomocníkom v nejednej modernej domácnosti.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)