Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlová elektrická kolobežka Xiaomi Mi Scooter 2 vyniká dlhým dojazdom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca Xiaomi je v našich končinách známy najmä svojimi smartfónmi. Nie každý však už vie, že sa venuje aj inej spotrebnej elektronike. Dokonca mu nie sú cudzie ani prostriedky pre osobnú dopravu, napríklad také obľúbené elektrické kolobežky. V tejto oblasti sa tak z jeho dielne dostala na svetlo sveta už druhá generácia kolobežky s jednoduchým názvom Mi Scooter 2.

Elektrická kolobežka Xiaomi Mi Scooter 2 je vytvorená v minimalistickom dizajne, s konštrukciou z ľahkého leteckého hliníka. Riadidlá aj povrch na státie sú upravené proti kĺzaniu, zatiaľ čo 8,5 palcové pneumatiky zvládnu i nerovný terén.

„Kolobežka nie je vybavená iba na jazdy v slnečných dňoch, ale môžete s ňou jazdiť aj v noci, pretože je vybavená LED svetlom. Taktiež v daždi, pretože je vode odolná, má IP54,“ hovorí pán Štefan Kovalčík, NAY.

Ak sa zariadenie nepoužíva, dá sa rozložiť na kompaktnú veľkosť už za pár sekúnd, a to tak, že jeho riadidlá sa stanú zároveň rukoväťou na nosenie. Používateľ ho tak môže zobrať so sebou do vlaku, autobusu, auta, alebo ho len prenesie cez nejakú prekážku. Tento drobec sa pritom za svoje špecifikácie vôbec nemusí hanbiť, ba naopak, dokáže príjemne prekvapiť.

„Elektrická kolobežka Xiaomi Mi Scooter 2 dokáže vyvinúť maximálnu rýchlosť 25 km / h. Na jedno nabitie dokáže prejsť viac než 30 kilometrov a to s váhou až do 100 kilo, a pritom váži len 12,5 kilogramu.“

Jazdné vlastnosti má na svedomí výkonný elektromotor, ktorý sa jednoducho zapína a vypína, prostredníctvom tlačidla na riadidlách kolobežky. Používateľ tak môže kolobežku využiť aj na klasický spôsob odrážania a užije si aj trošku športovej aktivity.

„Elektromotor s výkonom 250 wattov je zabudovaný do predného kolesa, ktorý má točivý moment až 16 newtonmetrov. Energiu do motora dodávajú lítiové batérie. Zároveň však kolobežka disponuje aj rekuperačným systémom, ktorý predlžuje dojazd zariadenia.“

Samotné ovládanie kolobežky je intuitívne s pomocou páčky pre akceleráciu a ovládanie rýchlosti na pravej strane riadidiel a brzdovou páčkou na strane ľavej.

„Výrobca myslel aj na bezpečnosť, preto kolobežku vybavil kotúčovými brzdami so systémom ABS a tým skrátil brzdnú dráhu,“ uzatvára pán Štefan Kovalčík, NAY.

Elektrická kolobežka môže byť ideálnym osobným dopravným prostriedkom, či už človek cestuje do práce, do školy, alebo si chce len vyraziť niekam na výlet. S kompaktnou elektrickou kolobežkou Xiaomi Mi Scooter 2 môže byť takáto jazda pohodlná, svižná a zároveň aj bezpečná.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)