Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HTC spolu so svetovými operátormi dláždi cestu k 5G pripojeniu

HTC spolu so svetovými operátormi dláždi cestu k 5G pripojeniu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Operátori Sprint a Telstra oznámili svoju spoluprácu so spoločnosťou HTC, vďaka ktorej budú môcť ponúknuť svojim zákazníkom nové 5G zariadenie. Do ich portfólia sa chystá svetovo prvý mobilný smart hub, ktorý funguje v 5G sieťach.

Ten ponúkne dedikovaný mobilný 5G hotspot, funkcie inteligentných zariadení a množstvo ďalších vecí. Chýbať nebude ani veľká dotyková obrazovka a gigabitový internet ethernet port umožňujúci bezproblémové prepojenie s káblovou sieťou. Výrobca plánuje jeho dostupnosť už na rok 2019.

Nový 5G hub od HTC, ktorého vysoký výkon zistí čipset Qualcomm Snapdragon 855 + SDX 50, sprostredkuje používateľom prístup k širokopásmovému pripojeniu s vysokými prenosovými rýchlosťami a nízkymi latenciami. Umožní zákazníkom použitie 5G pripojenia s viacerými zariadeniami a tým uľahčí zdieľanie obsahu, hranie online hier aj prístup k zábave. Veľkou výhodou zariadenia je jeho mobilita, vďaka ktorej nebude problém ho využívať v domácnosti, na cestách, ale aj vo firemnej sfére.

„V HTC usilujeme o čo najrýchlejšie nasadenie 5G technológií,“ hovorí generálna riaditeľka a predsedkyňa predstavenstva HTC Cher Wang. „Dnešní používatelia sa každý deň spoliehajú na svoje smartfóny a operátorov, ktorí zaisťujú ich pripojenie. My ale veríme, že 5G technológie nájdu využitie nielen v oblasti smartfónov, ale tiež virtuálnej reality, rozšírenej reality a v množstve ďalších aplikácií.“

Inteligentný 5G hub má potenciál sa stať ďalšou významnou technológiou, ktorú HTC prinesie na trh. Rovnako ako tomu bolo v prípade prvého bezdrôtového zariadenia s dotykovou obrazovkou v roku 1998, alebo prvého 4G smartfónu so systémom Android v roku 2010. Výrobca si od poslednej inovácie sľubuje prepojenie VR, AR a ďalších technológií so službami, ktoré budú vďaka nízkym latenciám a širokému prenosovému pásmu dostupné v reálnom čase.

Ďalší partneri, vrátane európskych, budú predstavení v priebehu roku 2019, rovnako ako bližšie informácie o funkciách a dostupnosti nového 5G zariadenia.

(Zdroj: Tlačová správa HTC)