Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung predstavuje lifestylové televízory pre rok 2019

Samsung predstavuje lifestylové televízory pre rok 2019
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung oznámila, že jej nové lifestylové televízory pre rok 2019 – modely The Frame a The Serif TV – budú vystavené na CES 2019, najväčšom svetovom veľtrhu spotrebnej elektroniky v Las Vegas.

Modely televízorov Frame a Serif TV určené pre rok 2019 ponúknu špičkový a inovatívny dizajn v spojení s kvalitou obrazu, ktorú zabezpečuje technológia QLED a inteligentné funkcie Smart, takže spotrebiteľom poskytnú najlepší možný zážitok zo sledovania TV.

Modely Frame a Serif TV sa radia do prominentného lifestylového radu televízorov Samsung, prekonávajú koncepciu tradičných televízorov a stávajú sa dizajnovou ozdobou interiéru, ktorá obohatí vzhľad každého obytného priestoru. V rámci veľtrhu CES 2019 budú lifestylové televízory Frame a SERIF TV vystavené v televíznom showroome v stánku spoločnosti Samsung, kde predvedú svoj inovatívny dizajn, výkonnostné parametre a to, ako sa dokážu stať prirodzenou súčasťou každodenného života.

„Televízory sa tradične zameriavali len na technické vlastnosti, ako sú kvalita obrazu alebo výkon, ale teraz sa televízory stávajú taktiež platformou pre vyjadrenie životného štýlu, ktorá sa stáva prirodzenou súčasťou každodenného života spotrebiteľov,“ uviedol Jongsuk Choo, výkonný viceprezident divízie Visual Display spoločnosti Samsung Electronics. „Tohtoročné modely The Frame a SERIF TV sú vylepšenými lifestylovými televízormi, ktoré ponúknu zážitok z televízorov ako nikdy predtým.“

Samsung The Frame

Televízor Frame 2019 od spoločnosti Samsung

 

Pokiaľ sa televízor Frame práve nepoužíva na sledovanie televízneho vysielania alebo filmov, zobrazuje v režime Art umelecké diela v digitálnej podobe, a to vrátane obrazov a fotografií, a dokáže tak premeniť obytný priestor na umeleckú galériu. Snímač jasu, ktorým je Frame vybavený, umožňuje upraviť farebné podanie tak, aby sa prispôsobil jasu v miestnosti a dosiahlo sa tak optimálne zobrazenie umeleckého diela na obrazovke prístroja.

Tohtoročný model televízora The Frame ponúkne taktiež špičkovú obrazovú kvalitu zabezpečovanú technológiou QLED, ktorá dokáže zobraziť vyšší kontrast, hlbšie a tmavšie čierne odtiene a pokryť 100 % farebný priestor. Vďaka týmto vylepšeniam si užívatelia môžu vychutnať obsah v najvyššej kvalite, a keď je televízor vypnutý, môžu sa kochať umeleckými dielami.

Obchod s umeleckými dielam pre Frame (Art Store) stavia okrem toho na svojich partnerských vzťahoch s najprestížnejšími galériami a múzeami na svete a sprístupňuje viac než 1000 umeleckých diel. Do Art Storu boli nedávno pridané majstrovské diela z galérie Uffizi v Taliansku, múzea Vincenta Van Gogha v Holandsku či múzea Te Papa na Novom Zélande. Spoločnosť Samsung bude aj v budúcnosti ďalej rozširovať svoje partnerstvo s múzeami, aby posilnila svoj ekosystém distribúcie umeleckých diel.

Frame taktiež podporuje funkciu hlasového asistenta Bixby, ktorého spoločnosť Samsung vyvinula ako platformu pre hlasové ovládanie využívajúce umelú inteligenciu a ktorý tento model premieňa na skutočne inteligentný televízor. Prostredníctvom Bixby je možné televízor ovládať a pristupovať k platformám umožňujúcim streamovanie videa pomocou jednoduchých hlasových príkazov, ktoré užívateľom poskytujú lepší zážitok zo sledovania multimediálneho obsahu.

Samsung The Frame

SERIF TV

 

Serif TV bol ako televízor, ktorý kladie dôraz na estetiku, vyvíjaný v spolupráci s parížskymi dizajnérmi, bratmi Ronanom a Erwanom Bouroullecovými, dvoma najslávnejšími priemyslovými návrhármi na svete, ktorí sa špecializujú na nábytok.

Televízor Serif získal prestížnu cenu iF Design za rok 2016, cenu Wallpaper Design za rok 2016 vo Veľkej Británii a cenu Good Design za rok 2016 v Japonsku, čím sa stal prvým televízorom spoločnosti Samsung, ktorému bolo toto prestížne ocenenie udelené.

Televízor Serif pre rok 2019 je rovnako vybavený najmodernejšou technológiou QLED, ktorá poskytuje lepšiu kvalitu obrazu. Pre obohatenie funkčnosti bol televízor Serif doplnený aj o režim Ambient, ktorý je oceňovanou vlastnosťou QLED televízorov Samsung a ktorý prináša informácie, ako sú prehľad správ či aktuálne počasie, dokáže zobrazovať umelecké diela a po vypnutí obrazovky tak televízor prirodzene začlení do akéhokoľvek obytného priestoru.

V minulosti sa televízory Serif predávali takmer výhradne v obchodoch s nábytkom a v obchodných domoch, pretože sa zameriavali na interiérový dizajn, ale v roku 2019 budú k dispozícii aj v predajniach spotrebnej elektroniky, aby si získali širší rad priaznivcov.

Samsung The Serif TV

Samsung The Serif TV

(Zdroj: Tlačová správa Samsung)