Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nokia 8.1 – parametre vlajkových lodí za dostupnú cenu

Nokia 8.1 – parametre vlajkových lodí za dostupnú cenu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia, predstavila nového člena rodiny cenovo dostupných vlajkových lodí – model Nokia 8.1. Rovnako ako ďalšie smartfóny v tejto kategórii, vrátane modelu Nokia 7 plus, sa môže Nokia 8.1 pochváliť výnimočným fotoaparátom s optikou ZEISS a novo aj optickou stabilizáciu (OIS).

Technológia PureDisplay s podporou HDR10 spolu s vysoko presnou reprodukciou farieb poskytuje skvelé zážitky z prehliadania obsahu aj pri jasnom slnečnom svetle, kým procesor zabezpečuje plynulý chod telefónu až po dobu dvoch dní na jedno nabitie.

Všetko vyššie zmienené prichádza v precízne spracovanom zariadení presne tak, ako sa očakáva od smartfónu Nokia. Spolu s najnovším Android 9 Pie ponúka Nokia 8.1 operačný systém Android v tej najlepšej podobe, vrátane všetkých najnovších inovácií hneď po prvom zapnutí.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global, sa vyjadril:

„V kategórii vlajkových lodí za dostupnú cenu sme zaznamenali veľký úspech a každý z našich smartfónov v tejto triede neustále prináša našim fanúšikom nadštandardné zážitky. S telefónom Nokia 8.1 ďalej posúvame hranice tohto segmentu. Ponúkame zariadenie so zvýšeným výkonom, s prvotriednym procesorom, dvojitým fotoaparátom s optickou stabilizáciou a optikou ZEISS pre lepšie snímky v zhoršených svetelných podmienkach. Nechýba tiež naša nová technológia PureDisplay s podporou HDR. Vedľa dokonalého remeselného spracovania a renomovaného dizajnu Nokia prinášame fanúšikom tiež výhody Android 9 Pie, aby si mohli užiť najnovšie inovácie operačného systému Android.”

Pokročilé fotografické funkcie s technológiami z vlajkových lodí

 

Nokia 8.1 ponúka vynikajúce zábery vďaka perfektnej kombinácii softvéru a hardvéru. Hlavný fotoaparát sa pýši optikou ZEISS, za ktorou sa ukrýva 1/2,55“ snímač s rozlíšením 12MP s 1,4 mikrometrov veľkými pixelmi. Vďaka tomu zachytí skvelé snímky aj v zlých svetelných podmienkach. Ani trasúce sa ruky nezastavia používateľa v zachytávaní skvelých snímok a videí vďaka optickej stabilizácii obrazu (OIS) a rýchlemu automatickému ostreniu, pomôže taktiež široká clona. Umožní tiež dlhšiu dobu expozície, ktorú je možné nastavovať ručne v režime Pro Camera. Oživenie spomienok podporia videá v 4K rozlíšení s verným priestorovým zaznamenávaním zvuku.

20MP adaptívna predná kamera umožní zachytiť skvelé nočné selfie skombinovaním štyroch pixelov do jedného super pixelu. Fotografie vylepšia aj Portrétový režim a bokeh efekt. Režim Pro Camera zaistí dokonalú kontrolu nad každou snímkou, #Bothie fotografie a videá možno povýšiť na novú úroveň vďaka 3D postavičkám, maskám a filtrom poháňaným AI s možnosťou okamžitého streamovania bez nutnosti opustiť aplikáciu fotoaparátu.

Smartfón Nokia 8.1

Zvýšený výkon a PureDisplay

 

Kvôli tomu, že sa smartfóny stali zariadeniami na ktorých často sledujeme videá je potrebný displej, ktorý sa prispôsobí obsahu v akomkoľvek prostredí. Nokia 8.1 prichádza s technológiou PureDisplay s podporou HDR. Táto technológia zabezpečuje vyšší kontrast, väčšiu ostrosť a schopnosť zobraziť viac ako miliardu individuálnych farieb. Zobrazovaný obsah pôsobí verne, nech už sa používateľ nachádza v temnej miestnosti alebo na priamom slnku. Displej tak poskytuje najlepší zážitok počas sledovania videí a hraní hier úplne kdekoľvek.

Pre sledovanie obsahu na cestách je dôležitá výnimočná výdrž batérie, Nokia 8.1 dá bez námahy 2 dni na jedno nabitie. Táto dlhá výdrž v kombinácii s procesorom Snapdragon 710 zaistí zvládnutie každej úlohy bez problému. Grafický výkon je o 35% vyšší a celkový výkon potom o 20%, než u procesoru predchádzajúcej generácie - Snapdragon 660. Nokia 8.1 ponúkne aj dvojnásobný AI výkon, vďaka multijadrovému AI Engine, ktorý kombinuje úplne novú architektúru pre efektívny výkon. Podpora Qualcomm aptX znamená, že si milovníci hudby môžu užiť vysoko kvalitný zvuk cez Bluetooth.

Nokia 8.1 ponorí používateľa do úplne novej dimenzie, ktorá kombinuje fyzický svet a digitálny obsah s podporou AR Core. Prostredníctvom aplikácií ako Human Anatomy, Magic Plan a Jenga AR sa dá všeličo dozvedieť o nervovom systéme v 3D, vytvoriť plán pôdorysu pre ďalšiu prestavbu jednoduchým prechádzaním sa po dome a stavať kocky na seba na jedálenský stôl bez neporiadku a nutnosti všetko prácne upratovať.

Design, ktorý spĺňa tie najvyššie štandardy

 

Nová éra sa vyznačuje precíznym remeselným spracovaním a dôrazom na detail. Nokia 8.1 je navrhnutá tak, že odstupy jednotlivých materiálov od seba nie sú väčšie, než je hrúbka ľudského vlasu. Tým je dosiahnuté kvalitného spracovania a zároveň štrukturálnej integrity tak, ako sa to od smartfónu Nokia očakáva rovnako ako čistý a elegantný európsky dizajn.

O pocit robustnosti konštrukcie sa postará frézovaný rám z hliníka série 6000 s jadrom z pod tlakom liateho kovu. Na používateľa tak zapôsobia kontrastné prvky ako zahnutý sklenený chrbát v kombinácii s povrchovými úpravami kovu, ktoré sú známe fanúšikom z modelu Nokia 7 plus. Diamantom brúsená hrana hliníka podčiarkuje odvážne tvrdenie o odolnosti pre každodenný život.

Nokia 8.1 ponúka ohromujúci 6,18“ Full HD+ edge-to-edge displej, ktorý umožňuje sledovať obľúbené filmy a používať všetky aplikácie na ešte väčšej obrazovke, ako pri modeli Nokia 7 plus s 6“ displejom.

Smartfón Nokia 8.1

Čistý, bezpečný a vždy aktuálny Android 9 Pie spolu s Android One

 

Nokia 8.1 je prvým smartfónom spoločnosti, ktorý prichádza na trh s Android 9 Pie. Pripája sa aj do rodiny Nokia smartfónov v Android One programe, čo znamená, že prináša tie najlepšie inovácie a najaktuálnejší softvér. Smartfóny Nokia s Android One ďalej ponúkajú skvelý systém hospodárenia s batériou, tri roky pravidelných bezpečnostných aktualizácií a dve hlavné aktualizácie operačného systému Android.

Jon Gold, Director of Android One Partnerships spoločnosti Google sa vyjadril:

„Spoločnosť HMD Global ako významný partner spoločnosti Google sprístupnila používateľom rozmanité portfólio zariadení so vždy bezpečným a aktuálnym Android One. Sme nadšení, že v tomto partnerstve pokračujeme aj u nového smartfónu Nokia 8.1, ktorý ako prvý Nokia telefón prichádza do predaja s Androidom 9 Pie. Android 9 Pie zlepšuje chod a prostredie zariadenia a prináša nové funkcie, ako je napríklad Digital Wellbeing.“

Nokia 8.1 prichádza s Android 9 Pie spolu s podporou AI, ktorá robí zariadenie chytrejším a rýchlejším a súčasne sa prispôsobuje správaniu užívateľa, takže sa zariadenie časom zlepšuje. Funkcia Adaptive Battery obmedzuje používanie batérie aplikáciami, ktoré nie sú tak často využívané a funkcia App Actions predpovedá ďalšie kroky používateľa, aby bolo ľahšie dostať sa rýchlo k ďalšej akcii. Tieto funkcie zlepšujú celkový zážitok zo systému Android. Nokia 8.1 tiež prináša prepojenie Google Assistant a Dual-Sight funkcie. Je možné napríklad požiadať Google asistenta o zachytenie #Bothie snímok a videí s možným zdieľaním na YouTube.

Nokia 8.1 dostane všetky bezpečnostné aktualizácie po dobu troch rokov a tiež dve hlavné aktualizácie operačného systému Android, čo je garantované programom Android One. Okrem toho služba Google Play chráni používateľa kontrolovaním viac ako 50 miliárd aplikácií každý deň, čo robí z Nokie 8.1 jeden z najbezpečnejších telefónov na trhu. Nokia 8.1 je taktiež súčasťou programu Android Enterprise, čo znamená, že je odporúčaná spoločnosťou Google ako najlepšia voľba pre firmy.

(Zdroj: Tlačová správa HMD Global)