Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rozšírte svoje internetové pripojenie vďaka súprave TP-Link TL-WPA 4220

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Asi najčastejšou voľbou pre pripojenie k internetu v domácnosti je Wi-Fi. Signál z takéhoto smerovača však nemusí byť v každej časti obydlia rovnako silný. Vznikať môžu dokonca aj takzvané hluché miesta, bez signálu a teda aj bez pripojenia k internetu. Najmä ak sa signál šíri cez steny alebo stropy v poschodových domoch. Dnes našťastie už netreba vŕtať steny a ťahať kábel zo smerovača do vzdialeného počítača či televízora. Na pomoc totiž prichádzajú zariadenia pre rozšírenie internetového pripojenia po celej domácnosti.

O rozšírenie internetového pripojenia a dosahu Wi-Fi siete do každej miestnosti v domácnosti alebo v kancelárii sa môže postarať aj štartovacia sada TL-WPA 4220 KIT Powerline z dielne spoločnosti TP-LINK.

„Sada sa skladá z dvoch adaptérov, z toho jeden viete spárovať s routerom a druhý adaptér spárujete už s koncovým používateľom, respektíve so zariadeniami,“ hovorí pán Štefan Kovalčík, NAY.

Výhodou takýchto sieťových adaptérov je najmä to, že vďaka systému Plug and Play dokáže aj menej zdatný používateľ bez problémov rozšíriť svoju internetovú sieť už v priebehu niekoľkých minút.

„Pre rozšírenie domácej siete slúži tlačidlo klonovania Wi-Fi, ktoré skopíruje heslo smerovača. Tým používateľovi zjednoduší inštaláciu zariadenia. Stačí naozaj len zastrčiť do elektrickej siete, stlačiť tlačidlo klonovania a už fungujete.“

Po stlačení tlačidla pre automatické skopírovania názvu bezdrôtovej siete SSID a hesla smerovača si používateľ môže umiestniť sieťový adaptér kamkoľvek, kde bude chcieť využívať bezproblémový prístup k sieti v rámci celej domácnosti.

„Internet vieme do zariadenia dostať aj káblovo alebo aj bezkáblovo cez Wi-Fi. Taktiež zo zariadenia do koncových zariadení, napríklad počítač, televízor, tablet, čokoľvek, vieme natiahnuť opäť kábel alebo to spraviť bezkáblovo cez Wi-Fi,“ dodáva pán Štefan Kovalčík, NAY.

Vďaka pokročilej technológii HomePlug AV poskytne adaptér od TP-LINKu stabilný a vysokorýchlostný prenos dát rýchlosťou do 500 megabitov za sekundu na vzdialenosť až 300 metrov. Prostredníctvom bezdrôtového pripojenia s rýchlosťou až 300 megabitov za sekundu, môžu zasa používatelia vysielať do ďalších častí domácnosti či kancelárie bezdrôtový signál, ktorý môžu zdieľať všetky Wi-Fi pripojené zariadenia.

Štartovacia sada TP-LINK TL-WPA 4220 KIT Powerline môže teda pomôcť pri tvorbe domáceho riešenia, ktoré je určené pre pripojenie všetkých sieťovo kompatibilných zariadení, od počítačov a herných konzol, až po set-top boxy, tlačiarne či pevné disky NAS. A zároveň by už, ani pri používaní smartfónu či tabletu, nemal byť v domácnosti problém s hluchými miestami, bez pokrytia Wi-Fi signálom.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)