Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mapujúci batoh od Google ubral na váhe, no zvýšil rozlíšenie

Mapujúci batoh od Google ubral na váhe, no zvýšil rozlíšenie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Je tomu už niekoľko rokov, čo Street View mapovanie opustilo cesty a začalo snímať všetko, od nákupných centier až po turistické chodníky. Je to možné vďaka batohu Street View Trekker s mapujúcou technológiou. Spoločnosť Google odhalila jeho aktualizovanú verziu, ktorá je ľahšia a umožní tak snímať 360 stupňové zábery v odľahlých miestach.

Street View Trekker je v podstate batoh vybavený 360-stupňovou kamerou, pevným diskom na ukladanie dát a batériami pre napájanie počas celodenných výletov. Aktualizovaná verzia má štýlovejší dizajn a je ľahšia, čo umožní jej pohodlnejšie nosenie. Vývojári vylepšili aj samotnú kameru, ktorá zvýšenú clonu a sníma vo vyššom rozlíšení pre zachytávanie ešte ostrejších snímok.

Porovnanie staršej verzie batohu Street View Trekker (vľavo) s aktualizovanou verziou (na pravej strane).

Starší batoh Street View Trekker vážil 18 kilogramov, takže jeho dlhšie nosenie si určite vyžiadalo daň na únave. Nový model vyzerá byť viac kompaktnejší a aj na pohľad príjemnejší. V nadchádzajúcich mesiacoch sa tak na službe Street View budeme môcť stretnúť s novými zábermi vo vyššom rozlíšení aj z odľahlých a menej dostupných miest, ktoré sa podaria zosnímať vďaka tomuto batohu.

Nová verzia mapujúceho batohu Google Street View Trekker.

Aktualizovaný mapujúci batoh Street View Trekker je k dispozícii formou úveru pre zainteresované strany, predovšetkým so zameraním na snímanie lokalít s kultúrnym, historickým alebo turistickým významom. Spoločnosť Google má záujem väčšinou spolupracovať s organizáciami, ako sú turistické kancelárie, vládne agentúry či výskumné skupiny, to však nebráni tomu, aby aj jednotlivci, ako sú cestovatelia a fotografi, si nemohli zažiadať o používanie tohto zariadenia.

Nová verzia mapujúceho batohu Google Street View Trekker.