Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ľahký snowboard bez viazania pre akčnejšiu zimnú turistiku

Ľahký snowboard bez viazania pre akčnejšiu zimnú turistiku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Predierať sa hlbokým snehom s klasickým snowboardom na chrbte môže byť únavné. Nový druh jazdy aj v odľahlých zasnežených miestach však prináša Mundo Trailboard, čo je odľahčená verzia snowboardu bez viazania. Tá vďaka svojmu tvarovanému tvaru ponúkne akčné vyžitie počas turistiky aj na nedotknutom snehu.

Bežný snowboard s viazaním má váhu okolo 4,5 až 5,5 kilogramov. To síce nezastaví dobrodružnejšie povahy od toho, aby sa s ním vydali niekam mimo dosah civilizácie, no je to slušná záťaž, ak sa človek vyberie na poriadnu štreku snehom. Nový Mundo Trialboard bez viazania však váži len 2,3 kilogramov, takže aj na dlhšiu turistiky je jeho prenos oveľa pohodlnejší a menej únavný.

Ľahký snowboard bez viazania Mundo Trialboard.

Doska má dĺžku 114 cm a šírku 28 cm. Podložka je vyrobená z materiálu P-Tex, na ktorom je ľahké jadro z peny. Celé je to umiestnené medzi oceľovými bočnicami, ktoré prechádzajú do agresívneho tvaru na špičkách. Vďaka ostrému okraju tak prinášajú používateľom možnosť si vychutnať akčnú jazdu aj v hlbšom snehu. Keďže je základňa užšia ako bežná noha používateľa, päty a špičky nôh jazdca sú umiestnené nad týmito okrajmi, čo umožní prenášanie hmotnosti tak, aby sa napodobnila jazda na klasickom snowboarde.

Ľahký snowboard bez viazania Mundo Trialboard.

Zaujímavou črtou je zadná časť dosky, ktorá sa zužuje len na tvrdú podložku P-Tex a tak umožní používateľovi sa oprieť o ňu a vyskočiť pre ľahšie otáčanie, podobne ako je tomu na skejtborde. Tiež môže skúsiť rovnaké kreácie a triky, ak si rukou pridrží prednú časť dosky. Tvorcovia vidia využitie Mundo Trialboardu na zjazd kopcov a turistických chodníkov, kde nízka hmotnosť a dizajn dosky umožnia ľahký prechod z chôdze do jazdy. Novinka tak chce otvoriť nové možnosti zimnej turistiky, ktorú svojim spôsobom okorení.

Mundo Trialboard je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 319 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánov, doprava prvých kusov by sa mala začať v marci 2019.

Ľahký snowboard bez viazania Mundo Trialboard.