Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

V displeji smartfónu Huawei Nova 4 je vyrezaný len malinký otvor

V displeji smartfónu Huawei Nova 4 je vyrezaný len malinký otvor
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina dnešných smartfónov má v hornej časti displeja väčší obdĺžnikový výrez pre umiestnenie reproduktoru a selfie fotoaparátu, prípadne aj blesku. No nové smartfóny Huawei Nova 4 však naznačujú, akým smerom by sa mohla uberať budúcnosť. Namiesto obdĺžnika sa v displeji totiž nachádza len malinký kruhový otvor.

Nenápadný kruhový výrez v displeji má zrejmé výhody oproti tomu klasickému, pretože používateľ získa väčšiu plochu displeja pre svoje aplikácie. No bude tomu treba zrejme upraviť aj operačný systém. Smartfón Nova 4 má 6,4 palcový displej s rozlíšením 2 310 x 1080 bodov a okrem kruhového výrezu je zaujímavý aj svojim zadným trojitým fotoaparátom s rozlíšeniami 48 megapixlov + 16 megapixlov + 2 megapixle. Ten by mal zabezpečiť kvalitné mobilné fotografie aj pri horších svetelných podmienkach.

Smartfón Huawei Nova 4.

Čo sa týka ďalších špecifikácií, Nova 4 má vlastný procesor Kirin 970 od spoločnosti Huawei, 8 GB pamäte RAM a 128 GB vnútorného úložného priestoru, ktorý sa dá rozšíriť prostredníctvom microSD karty. Snímač odtlačkov prstov je umiestnený na zadnej strane smartfón, ktorý má predinštalovaný operačný systém Android 9.0 Pie s nadstavbou EMUI. Batéria podporuje technológiu rýchleho nabíjania.

Smartfón Huawei Nova 4.

Hoci smartfón Huawei Nova 4 bude mať obmedzenú dostupnosť mimo Číny, jeho štýlový výrez naznačuje, ako by mohli vyzerať vlajkové lode smartfónov v budúcom roku. Jeho cena je 3 399 CNY (približne 433 EUR). Lacnejšia verzia s 20 megapixlovým zadným fotoaparátom sa bude predávať za 3 100 CNY (asi 395 EUR).

Smartfón Huawei Nova 4.