Vianočné trhy sú pod drobnohľadom, polícia bude aj v civile

TA3 TASR
17.12.2018 10:39

Počas predvianočného obdobia sa v uliciach miest pohybuje viac policajtov, ktorí zabezpečujú poriadok napríklad na vianočných trhoch. Podľa hovorkyne policajného prezídia Denisy Baloghovej bude tento trend pokračovať aj počas samotných sviatkov. Posilnené budú aj dopravné hliadky.

Vianočné trhy sú pod drobnohľadom, polícia bude aj v civile
TASR/Pavol Zachar

Aj menej skúsení vodiči

Dopravné kontroly sa zamerajú na alkohol, nedodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti aj nepripútanie sa a telefonovanie za volantom. Polícia tiež počas sviatkov vyzýva vodičov k vyššej miere tolerancie a predvídavosti. Na cestách sa totiž budú pohybovať aj menej skúsení vodiči.

Hovorkyňa tiež v súvislosti s hliadkami na trhoch upozorňuje, že na miestach s väčšou koncentráciou ľudí sa pohybujú aj policajti v civile. "Takže ak nestretnete uniformovanú policajnú hliadku, neznamená to, že dané miesto nie je monitorované," ubezpečuje. Policajti sa tiež v predsviatočnom období zameriavajú na obchodné domy, ktoré sú cieľom vreckárov.

Pozor na kabelky vo vozíkoch

"Najjednoduchším cieľom zlodejov sa stávajú kabelky odložené v nákupných vozíkoch. Obozretní buďte aj pri ukladaní nákupu do auta. Zlodeji využívajú aj krátku chvíľu, počas ktorej sa zdržiavate pri zadnej časti auta a z predných sedadiel sú schopní ukradnúť všetko, čo si tam odložíte," upozorňuje v tejto súvislosti Baloghová.

Polícia tiež informuje, že povolila výnimku na dojazd nákladných vozidiel na územie Slovenska na 24. decembra a 1. januára 2019. Výnimka platí pre nákladné autá, ktoré prichádzajú z niektorých zo susedných štátov a ich cieľ je na území Slovenska. V prípade potreby však polícia napriek výnimke môže zakázať vodičovi jazdu na nevyhnutne potrebný čas alebo mu prikázať smer jazdy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok