Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Porsche zrýchľuje na 450 kW ultra rýchle nabíjanie elektromobilov

Porsche zrýchľuje na 450 kW ultra rýchle nabíjanie elektromobilov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Európske automobilky spoločne vyvíjajú a zavádzajú rýchlo nabíjacie stanice pre elektromobily. Automobilka Porsche oznámila, že jedno z jej výskumných vozidiel dokázalo zvládnuť až 400 kW nabíjanie z prototypu nabíjacej stanice.

Koncom apríla uviedla švajčiarska spoločnosť ABB novú rýchlo nabíjaciu stanicu pre elektromobily, ktorá dosahuje výkon 350 kW. Vo vývoji nabíjacích technológií však nelenili ani vývojári z nemeckej automobilky Porsche, ktorí sa pred nedávnom pochválili prototypom ultra rýchlo nabíjacej stanice s výkonom 450kW. Jeden z jej výskumných elektromobilov pritom zvládol prijať až 400 kW energie.

Vývoj prebieha v rámci projektu FastCharge, ktorý bol spustený v júli 2016 a medzi partnerov patria spoločnosti Siemens, BMW a Porsche. Najnovší prototyp vysokorýchlostnej nabíjacej stanice bol nainštalovaný v Jettingen-Scheppach, v blízkosti diaľnice A8. Dokáže vyprodukovať 450 kW, čo je tri až deväťnásobok toho, čo sa dá v súčasnosti s rýchlo nabíjacími stanicami dosiahnuť.

Vývojári z nemeckej automobilky Porsche sa pochválili prototypom ultra rýchlo nabíjacej stanice s výkonom až 450kW.

Automobilka Porsche pritom plánuje vydať svoj plne elektrický model Taycan už v budúcom roku. Z informácií, ktoré uviedla, vyplýva, že testovacie vozidlo má čistú kapacitu batérie približne 90 kWh. Dostatok energie pre 100 kilometrový dojazd pritom z prototypu nabíjačky FastCharge vytiahne už za 3 minúty nabíjania. Porsche tvrdí, že je to možné vďaka inovatívnemu chladiacemu systému, ktorý pomáha zabezpečiť rovnomerné riadenie teploty v batériových článkoch.

Prototyp nabíjacej stanice FastCharge je vybavený 400 V a 800 V batériovými systémami a nabíjacia kapacita je automaticky nastavená tak, aby zodpovedala maximálnej hodnote vozidla. Použitá nabíjacia zástrčka bola variantom kombinovaného nabíjania typu 2, ktorý je dnes v Európe štandardom.