Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S technológiou ViewR vložíte virtuálny svet priamo do svojich rúk

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Virtuálna realita nás dokáže preniesť na zaujímavé miesta, no je to zábava len pre jedného. S novou technológiou ViewR sa však so svojim priateľom môžete ponoriť do virtuálneho sveta ako divák aj vy. Táto technológia totiž dokáže preniesť pohľad z VR okuliarov priamo na displej vášho mobilného zariadenia.

Technológia ViewR umožní prostredníctvom streamingu preniesť akciu z VR headsetu priamo na displej smartfónu či tabletu. Divák sa pritom vo virtuálnom priestore môže sám umiestniť, podľa vlastného uváženia, rovnako ako môže veci sledovať cez vlastnú kameru vo virtuálnom svete. Prostredníctvom mobilnej aplikácie dokáže počítač zapojený do virtuálnej reality sledovať polohu mobilného zariadenia a poskytne divákovi vlastný stream akcie, podľa toho, kde sa v prostredí nachádza.

Streamovacia technológia ViewR.

Výrobcovia technológie ViewR zo spoločnosti #include už upravili tri hry pre virtuálnu realitu, ktoré poskytnú túto zaujímavú funkciu. Sú to Superhot VR, Beatsaber a Budget Cuts. K dispozícii je tiež voľne dostupná vývojárska platforma SDK, takže vývojári môžu technológiu implementovať do nadchádzajúcich titulov, zatiaľ čo inštalátor umožní integráciu s už existujúcimi hrami.

Streamovacia technológia ViewR.

Streamovacia technológia ViewR môže byť prínosom pre rozvoj virtuálnej reality a to aj z toho dôvodu, že táto doteraz osobná zábava sa s jej pomocou dá zdieľať s priateľmi. Tí tak spolu s vami môžu prežiť podobné zážitky vo virtuálnej realite. Aplikácia pritom prijíma informácie o dotykoch a využíva senzory v mobilnom zariadení, takže zodpovedajúcim spôsobom upravené hry by mohli umožniť potenciálnemu divákovi určitým spôsobom komunikovať a interagovať vo virtuálnej realite.

Aplikácia sa dá bezplatne stiahnuť, no funguje iba so zariadeniami s operačným systémom Android od verzie 4.4 KitKat.

Streamovacia technológia ViewR.