Národný futbalový štadión je takmer hotový, chýba mu ešte certifikát

TA3 TASR
12.12.2018 21:19

To, na čo futbaloví fanúšikovia už netrpezlivo čakali, sa stalo realitou. Národný futbalový štadión je takmer hotový a už teraz sa ňom môže odohrať oficiálny zápas. V záujme zachovania objektivity uvádzame, že investor Národného futbalového štadióna, je zároveň majiteľom televízie TA3.

UEFA štadión pochválila

Národný futbalový štadión je pripravený hostiť prvý zápas. Informoval o tom zástupca investora Pavel Komorník. Na organizáciu stretnutia Fortuna ligy však potrebuje ešte certifikát od Slovenského futbalového zväzu, takisto čaká na povolenie od Európskej futbalovej únie.

"Je to v štádiu riešenia, čakáme na povolenie od zväzu. Druholigový zápas už by sa tu však mohol hrať aj dnes. Pred tromi týždňami sme mali návštevu z UEFA a štadión na 99,9 % vyhovuje. Nemohli nám však ešte dať certifikát, pretože chýbajú niektoré detaily, najmä turnikety. Pravdepodobne prídu na zápas s Trnavou a počas neho priamo urobia certifikáciu. UEFA štadión pochválila, dokonca nám sľúbila, že nám umožní usporiadať duel o európsky Superpohár," uviedol Komorník, zástupca investora spoločnosti Národný futbalový štadión.

Domovský stánok belasích

Štadión bude domovským stánkom Slovana Bratislava, hráči ale na ploche ešte netrénovali. "Ešte neprebehla finálna kolaudácia. Keď budú všetky veci dotiahnuté, tak verím tomu, že tu na jar pred prvým domácim zápasom hráči absolvujú nejaké tréningy, aby sa zžili s prostredím. Chceli by sme privítať na novom štadióne aj súpera zvučného mena, ktorý by ho slávnostne otvoril. Nebude to však jednoduché, pretože tieto veľké kluby majú nahustený program. Urobíme všetko, čo bude v našich silách, nechcem však predbiehať," povedal pre TASR generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík.

Stavba NFŠ sa začala 1. septembra 2016. Štát poskytne NFŠ dotáciu vo výške 27,2 milióna eur, ktorú odpočítajú od kúpnej ceny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok