Mayová nepovedie konzervatívcov vo voľbách, z čela strany odíde

TA3 TASR
12.12.2018 20:39

Britská premiérka Theresa Mayová vyhlásila, že chce odstúpiť z postu líderky vládnucej Konzervatívnej strany pred najbližšími parlamentnými voľbami v Británii, naplánovanými na rok 2022. Vyjadrila sa tak pred večerným hlasovaním konzervatívnych poslancov v Dolnej snemovni britského parlamentu o návrhu na vyslovenie nedôvery premiérke.

S odvolaním sa na správy britskej stanice BBC a ďalších médií o tom informovala tlačová agentúra DPA. Mayová sa prihovorila 317 poslancom Konzervatívnej strany pred samotným hlasovaním o nedôvere, ktoré by podľa očakávaní mala ustáť i napriek značnému odporu voči dohode o spôsobe vystúpenia Británie z EÚ, vyrokovanej premiérkiným tímom s Bruselom.

Predošlé vyhlásenie úradu britskej vlády podľa DPA naznačovalo, že Mayová ponúkne poslancom svoje odstúpenie v období medzi odchodom krajiny z EÚ v marci 2019 a voľbami v roku 2022, ak ju v stredajšom hlasovaní podporia. "Povedala, že nemá v úmysle viesť (konzervatívcov) vo voľbách v roku 2022," citovala agentúra AP potvrdzujúce vyjadrenie poslanca Aleca Shelbrooka po neverejnom stretnutí s Mayovou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok