Veľká razia na Sinaji, zatkli viac ako 400 podozrivých osôb

TA3 TASR
12.12.2018 13:50

Egyptské bezpečnostné zložky zabili na nepokojnom Sinajskom polostrove 27 militantov. Okrem toho zatkli viac ako 400 podozrivých osôb. Počas obrovskej razie zničili vyše 340 skrýš aj zbrojných skladov a demontovali stovky výbušných zariadení. Oznámila to egyptská armáda. Časový interval operácie ale nespresnila.

Egyptské bezpečnostné sily zabili na nepokojnom severe Sinajského polostrova a pri hraniciach s Líbyou najmenej 27 podozrivých militantov. Egyptská armáda uviedla, že bezpečnostné sily zničili 342 úkrytov a skladov zbraní, demontovali 344 výbušných zariadení a zadržali viac ako 400 podozrivých a približne 3000 ilegálnych migrantov. Armáda nespresnila, kedy k týmto zákrokom došlo.

Pri leteckých útokoch v Západnej púšti zničili 61 vozidiel so zbraňami a muníciou. Pri prestrelke s militantmi prišiel o život jeden vojak. Agentúra AP uviedla, že tieto informácie nebolo možné nezávisle overiť, keďže prístup na sever Sinaja je prísne obmedzený. Egypt spustil celoštátnu operáciu proti militantom vo februári. Snaží sa o potlačenie dlhoročných povstaleckých aktivít na Sinaji, ktoré sú teraz prepojené so skupinou Islamský štát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok