Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG HomeBrew využíva kapsule k automatickej výrobe domáceho piva

LG HomeBrew využíva kapsule k automatickej výrobe domáceho piva
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Domáce variče piva nie sú úplnou novinkou a existujú zariadenia rôznych tvarov a veľkostí. Tentoraz sa do hry pridáva aj spoločnosť LG, ktorá počas výstavy CES 2019 v Las Vegas oficiálne predstaví svoj automatický varič piva s názvom HomeBrew. Ten využíva systém jednorazových kapsúl, podobne ako niektoré kávovary.

Juhokórejský výrobca tvrdí, že kombinácia kapsúl na jedno použitie, optimalizovaný fermentačný algoritmus, ovládanie jedným dotykom a samočistiace schopnosti by mali so spotrebičom HomeBrew zaistiť „neuveriteľne ľahkú“ výrobu domáceho piva. Celý proces je pritom plne automatizovaný, takže používateľ vloží kapsulu obsahujúcu slad, kvasnice, chmeľový olej a arómu. Potom už len stačí stlačiť tlačidlo na zariadení a nechá ho pracovať.

Pre optimálnu výrobu piva bol vyvinutý fermentačný algoritmus, monitorovanie a regulácia teploty a tlaku. Stroj počas procesu nechá pivnú zmes vykvasiť, nasýti ju, nechá ju uležať, až kým nie je pivo pripravené na servírovanie. HomeBrew pritom dokáže vyprodukovať až 5 litrov domáceho piva za asi 2 týždne.

Automatický varič piva LG HomeBrew.

Vďaka sprievodnej mobilnej aplikácii pre operačné systémy iOS a Android môžu netrpezliví používatelia kedykoľvek skontrolovať proces výroby, a to aj na diaľku, keď nie sú doma. Na konci procesu sa stroj čistí iba s pomocou teplej vody.

Spoločnosť LG oznámila, že pri vydaní bude k dispozícii päť príchutí: americká IPA a americké Pale Ale, anglický Stout, belgický Witbier a česká Plzeň. Viac informácií o tomto novom variči piva sa dozvieme počas jeho debutu na výstave CES 2019, ktorá otvorí svoje brány už 8. januára.

Automatický varič piva LG HomeBrew.

Automatický varič piva LG HomeBrew.