Vzniká nový predmet, ktorý sa zameria na ľudové tradície

TA3 SITA
10.12.2018 12:24

Štátny pedagogický ústav pripravuje učebné osnovy voliteľného predmetu zameraného na folkloristiku a ľudovú výchovu, ktorý sa už druhý rok vyučuje v niekoľkých základných školách v Trenčianskom kraji.

Vzniká nový predmet, ktorý sa zameria na ľudové tradície
SITA/Milo Fabian

ŠPÚ na svojej stránke informuje, že predmet folkloristika – ľudová výchova spája hudobné, tanečné, spevácke a zvykoslovné prejavy zo života ľudu v minulosti. Zameraný je na komplexné poznanie tradičnej ľudovej kultúry vo vlastnom regióne.

„Skúsenosti s vyučovaním tohto predmetu zatiaľ v prvom ročníku primárneho vzdelávania potvrdzujú, že žiaci sa prostredníctvom tohto predmetu učia úcte a skromnosti, šikovnosti, kreativite, vzájomnej pomoci a rešpektu," povedal riaditeľ ŠPÚ Ľudovít Hajduk.

ŠPÚ v spolupráci s autorkou tohto školského vzdelávacieho programu Veronikou Miščíkovou pripraví koncepciu, aby sa postupne tento predmet dostal aj do sekundárneho vzdelávania. „Rátame aj s vytvorením vzdelávacích programov pre učiteľov," dodal Hajduk. Učebné osnovy voliteľného predmetu by mali byť zverejnené v máji 2019 na webovej stránke ŠPÚ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok