Metropolu východu prebral Polaček, spolu s poslancami zložil sľub

TA3 SITA
10.12.2018 11:25

Nový košický primátor Jaroslav Polaček a 41 poslancov mestského zastupiteľstva na ustanovujúcom rokovaní zložili zákonom predpísaný sľub. Ako v úvode rokovania informoval predseda mestskej volebnej komisie Ladislav Bruňák, v novembrových komunálnych voľbách získal Polaček 21 157 hlasov.

Polaček po zložení slávnostného sľubu prevzal od vedúcej Archívu mesta Košice Márie Hajduovej insígnie mesta – zlatú reťaz s erbom mesta a pečať s číslom 1, aj primátorský plášť. Po odstúpení primátora Richarda Rašiho boli insígnie uložené v archíve a Martin Petruško, keďže bol len poverený a nie zvolený za primátora, ich nemohol používať a ani ich odovzdať Polačekovi.

Ladislav Rovinský potom prečítal zákonom predpísaný sľub poslanca a následne 41 poslancov, z ktorých je 25 nových, ho potvrdilo svojím podpisom. V slávnostnom príhovore Polaček poďakoval za prejavenú dôveru. Uviedol, že chce byť primátorom všetkých Košičanov bez ohľadu na ich politické tričká či vierovyznania. Vyzval poslancov a všetkých Košičanov na konštruktívnu spoluprácu pri napĺňaní volebného programu Fungujúce Košice, aby sa mesto rozvíjalo a obyvateľom poskytovalo dobré podmienky na život.

Po prestávke zastupiteľstvo pokračovalo pracovnou časťou, majú schváliť stále komisie, zvoliť poslancov do mestskej rady. V ďalšej časti sa budú venovať návrhu na zmenu rokovacieho poriadku, chcú vymeniť doterajších členov štatutárnych a kontrolných orgánov v niektorých obchodných spoločnostiach s majetkovou účasťou mesta. Prerokovať majú aj žiadosť o nenávratný finančný príspevok z eurofondov na projekt Rozšírenie kapacít Materskej školy Galaktická.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok