POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3 SHMÚ
10.12.2018 05:49

Premenlivá, prevažne veľká oblačnosť. Na viacerých miestach zrážky, v horách a na severe aj v nižších polohách sneženie. Ojedinele poľadovica. Denná teplota 0 až 8 st. Na západe a na horách veterno.

Situácia

Po zadnej strane tlakovej níže nad južnou Škandináviou začína prúdiť nad naše územie od severozápadu chladný morský vzduch.

Predpoveď počasia

Premenlivá, prevažne veľká oblačnosť. Na viacerých miestach prehánky, dážď alebo dážď so snehom, od stredných polôh, na severe postupne aj v nižších polohách sneženie. Na horách Žilinského kraja a v Tatrách miestami aj trvalejšie sneženie. Najvyššia denná teplota 3 až 8, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo +1 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -5 st. Prevažne severozápadný vietor 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch ojedinele okolo 15 m/s (55 km/h). Na juhovýchode slabý vietor. Na hrebeňoch hôr v západnej polovici územia prudký až búrlivý vietor.

Predpokladané množstvo zrážok: do 5 mm, v horách Žilinského kraja a v Tatrách miestami 5 až 15 mm / od stredných polôh a na severe do 5 cm snehu, v horách Žilinského kraja a v Tatrách miestami 5 až 15 cm snehu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok