Fotogaléria: Vojenskí policajti dostali od ministra nové vozidlá

TA3 SITA
7.12.2018 11:26

Minister obrany Peter Gajdoš odovzdal Vojenskej polícii SR 21 nových vozidiel 4x4 pick-up za viac ako 720-tisíc eur. Autá budú využívané v rámci domáceho krízového manažmentu a tiež v zahraničí. Ministerstvo obrany kúpilo vozidlá prostredníctvom aukcie, pričom oproti plánovaným výdavkom malo ušetriť viac ako 100-tisíc eur.

Fotogaléria: Vojenskí policajti dostali od ministra nové vozidlá
TASR/Martin Baumann

"Naši vojaci a vojenskí policajti, ktorí sú na svoju prácu kvalitne pripravení, potrebujú pre plnenie svojich úloh modernú a spoľahlivú techniku. A je našou úlohou zabezpečiť im ju. Som veľmi rád, že som mohol vojenským policajtom odovzdať nové vozidlá, ktoré nahradia 21 starých, ktorých opravy prevyšujú ich samotné zostatkové hodnoty,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš.

Nové vozidlá budú slúžiť Vojenskej polícii najmä na zabezpečenie pohotovosti výjazdových skupín vyšetrovateľov, kriminalistických technikov a psovodov, ďalej na preventívne poriadkové a hliadkové činnosti, ako aj obhliadky miesta priestupku a trestného činu, či zisťovanie a zaisťovanie dôkazov. V rámci Vojenskej polície budú prerozdelené podľa aktuálnych potrieb. Novinári sa pýtali šéfa rezortu obrany aj na podpísanie zmlúv o obstaraní stíhačiek F-16. Minister nechcel odpovedať s tým, že rezort bude v tomto prípade postupovať ďalej podľa júlového uznesenia vlády.

Okrem nových vozidiel pre Vojenskú políciu plánuje rezort obstarať aj bojové transportéry typu 8x8 a tiež 4x4. V ďalšom období tiež pribudnú nové radarové systémy, nadzvukové stíhačky F-16 a tiež viacúčelové vrtuľníky UH-60M Black Hawk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok