Pri najkrajšej zničenej ceste sa fotia davy. Nerobte to, varuje polícia

TA3 TASR
5.12.2018 09:50

Prosíme, nefoťte si selfies na tejto zdeformovanej a nebezpečnej ceste - takéto varovanie vydala v pondelok polícia v štáte Aljaška, ktorý minulý piatok postihlo zemetrasenie s magnitúdou 7,0.

Pri najkrajšej zničenej ceste sa fotia davy. Nerobte to, varuje polícia
SITA/AP

Medzi obrazmi skazy a materiálnych škôd, ktoré živel spôsobil, vynikla v médiách fotografia popraskanej a zvlnenej cesty s názvom Vine Road na kopci pri meste Wasilla. Denník The Washington Post ju dokonca označil za najzaujímavejší a najfotogenickejší príklad zostupu svahu. Okrem fotoreportérov si ju však všimla aj verejnosť. Miestna televízna stanica KTVA uviedla, že k ceste sa chodia pozerať a fotiť davy ľudí.

"Hoci je lákavé ísť sa tam pozrieť a urobiť si selfie, je to nebezpečné. Povrch je nestabilný. Ak to ľudia nepochopia, budeme musieť zasiahnuť," varovala polícia.

Po ústupe svahu pod cestou sa na niektorých miestach vozovka prepadla o vyše šesť metrov. Na ceste sa počas zemetrasenia nachádzal 63-ročný Joe. Pre miestne médiá povedal, že najprv si myslel, že nabehol na ľad. Po druhom, silnejšom otrase mal pocit, že mu odpadli kolesá. Potom sa zrazu pred ním objavil takmer dvojmetrový kopec. Vtedy už vedel, že ide o zemetrasenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok