Hraško po kauze výsluchov končí ako riaditeľ NAKA

TA3 SITA TASR
29.11.2018 12:25

Peter Hraško končí na poste šéfa Národnej kriminálnej agentúry, policajný prezident Milan Lučanský zatiaľ neurčil jeho nástupcu. Dôvodom Hraškovho konca je kauza vypočúvania organizátorov protestov Za slušné Slovensko, pre ktorú čelil aj disciplinárnemu konaniu.

„Napriek tomu, že ešte nebolo ukončené disciplinárne konanie, dohodol som sa s riaditeľom NAKA Petrom Hraškom o jeho ďalšom pôsobení v Policajnom zbore. Do konca roka mi oznámi miesto v Policajnom zbore, kde by chcel ďalej pracovať," citovala polícia na Facebooku svojho šéfa. Ako uviedol, bude to miesto v inej policajnej zložke ako je Národná kriminálna agentúra.

Vo funkcii riaditeľa NAKA bude Hraško do konca roka 2018. "Keďže som dočasný prezident PZ, miesto po ňom neobsadím, nechám to na nového policajného prezidenta. Uvažujem o tom, že poverím riadením NAKA terajšieho zástupcu riaditeľa NAKA, Patrika Juríka,“ dodal Lučanský.

Lučanský začal disciplinárne konanie voči Hraškovi. Spravil tak po analýze, z ktorej vyplývajú viaceré pochybenia po prijatí anonymného trestného oznámenia v súvislosti s iniciatívou Za slušné Slovensko. "Zo záverov analýzy vyplývajú viaceré pochybenia po prijatí anonymného trestného oznámenia v súvislosti s iniciatívou Za slušné Slovensko. Preto som začal disciplinárne konanie voči riaditeľovi NAKA Petrovi Hraškovi. Ďalšie opatrenia prijmem po ukončení disciplinárneho konania," uviedol Lučanský. Išlo vraj o nezrovnalosti medzi informáciami, ktoré dostal od vedenia NAKA, a skutočnosťou. "Nesedeli časové údaje, nadriadený správne nevyhodnotil situáciu po prijatí oznámenia a iné pochybenia. Nariadil som preto kontrolu. Po jej záveroch prijmem opatrenia," zhrnul Lučanský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok