Kalifornia má požiar pod kontrolou, trosky naďalej prehľadávajú

TA3 TASR
25.11.2018 18:54

Mohutný lesný požiar, ktorý pripravil o život desiatky ľudí a zničil tisíce domov na severe amerického štátu Kalifornia, sa podarilo dostať úplne pod kontrolu. Požiar vyčíňal viac ako dva týždne.

Podľa miestnych úradov hasiči dostali požiar pod kontrolu po niekoľkých dňoch dažďa v oblasti najviac postihnutého mesta Paradise. Požiar si vyžiadal najmenej 85 ľudských životov, pričom 249 osôb je stále na zozname nezvestných. Záchranári pokračujú v prehľadávaní popola a trosiek s cieľom nájsť ďalšie ľudské pozostatky.

Rozsiahly lesný požiar v okrese Butte, známy pod názvom Camp Fire, v preklade Táborák, vypukol 8. novembra na úpätí pohoria Sierra Nevada severne od mesta Sacramento. Rýchlo sa rozšíril na územie s rozlohou 620 štvorcových kilometrov, pričom väčšinu mesta Paradise zničil v priebehu jedného dňa. Podľa AP ide o lesný požiar s najtragickejšou bilanciou v Spojených štátoch za najmenej posledné storočie. K bilancii patrí okrem obetí aj takmer 19.000 zničených budov, väčšinou rodinných domov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok