Vlhová dosiahla skvelý výsledok, vyrovnala svoje maximum

TA3 SITA
24.11.2018 21:16

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová skončila na skvelom siedmom mieste v obrovskom slalome v americkom Killingtone. Na východe USA sa jazdil druhý obrovský slalom žien v rozbiehajúcej sa novej sezóne Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní.

Vlhová dosiahla skvelý výsledok, vyrovnala svoje maximum
SITA/AP

Vlhová zaostala o 1,33 s za víťaznou Taliankou Federicou Brignoneovou. Pre 23-ročnú Liptáčku je to vyrovnanie najlepšieho výsledku v obrovskom slalome vo Svetovom pohári z Aspenu 2017 a Lienzu 2017. Dvadsaťosemročná Brignoneová dosiahla deviaty triumf v pretekoch Svetového pohára a piaty v najtechnickejšej disciplíne, teda obrovskom slalome. Skvelú formu v úvode novej sezóny potvrdila už pred necelým mesiacom v Söldene, kde ju zdolala len francúzska špecialistka Tessa Worleyová. V Killingtone dosiahla precízne jazdiaca Talianka v oboch kolách druhý najlepší čas, čo jej stačilo na pohodové polsekundové víťazstvo pred Nórkou Ragnhild Mowinckelovou.

Vlhová bola po 1. kole na 14. mieste s mankom 1,25 s na vedúcu Mowinckelovú. V druhom kole Vlhová vo veternom počasí predviedla agresívnu jazdu so správne zvolenou stopou a najmä horná časť bola v jej podaní veľmi rýchla. Napokon to stačilo na výrazný posun vpred až na konečné siedme miesto. Slovenská reprezentantka dosiahla v druhom kole tretí najlepší čas a zdolala v ňom aj úradujúcu olympijskú víťazku Mikaelu Shiffrinovú, ktorá celkovo skončila štvrtá.

Vlhová v samom úvode tejto sezóny nedokončila obrovský slalom v rakúskom Söldene, pred týždňom v slalome vo fínskom Levi obsadila druhé miesto za Mikaelou Shiffrinovou. Celkovo vo Svetovom pohári jej patrí so 116 bodmi šiesta priečka, v hodnotení obrovského slalomu je s 36 bodmi trinásta. Na čele bojov o veľký glóbus je po 3 z 39 plánovaných pretekov americká obhajkyňa Shiffrinová s 210 bodmi. Líderkou obrovského slalomu je so 180 bodmi Brignoneová.

SP v zjazdovom lyžovaní - Killington (USA) - sobota:

Obrovský slalom žien (1. + 2. kolo): 1. Federica Brignoneová (Tal.) 1:51,33 min, 2. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +0,49 s, 3. Stephanie Brunnerová (Rak.) +0,78, 4. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,99, 5. Tessa Worleyová (Fr.) +1,01, 6. Wendy Holdenerová (Švaj.) +1,31, 7. Petra Vlhová (SR) +1,33.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok