Danko zostáva šéfom NR SR, za odvolanie hlasovalo 61 poslancov

TA3 TASR
21.11.2018 17:33

Predseda parlamentu Andrej Danko zostáva vo funkcii. Rozhodli o tom poslanci v tajnom hlasovaní.

Za odvolanie hlasovalo 61 zákonodarcov, proti bolo 26 a zdržal sa jeden poslanec. "Predseda Národnej rady SR Andrej Danko ďakuje poslancom SNS a koaličným partnerom za prejavenú dôveru," uviedol Dankov hovorca Tomáš Kostelník v reakcii na výsledky hlasovania. Most-Híd už vopred avizoval, že sa na hlasovaní nezúčastní. Chýbali aj viacerí poslanci Smeru-SD. "Časť klubu Smeru-SD sa na hlasovaní v zmysle dohôd nezúčastnila," uviedol poslanec Smeru-SD Ľubomír Petrák.

"Z hlasovania je jasné, že Andrej Danko má v skutočnosti dôveru len 26 zo 150 poslancov Národnej rady. Veľa z poslancov sa ani neunúvalo, aby prišlo na hlasovanie, aby mu dali podporu," uviedla podpredsedníčka NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová zo SaS. Pripomenula, že z koalície sa Danka nikto nezastal. "Ani nikto z SNS. Zastal sa ho iba Kaliňák, čo má tiež svoju výpovednú hodnotu," doplnila.

Andreja Danka sa opozícia pokúšala odvolať pre kauzu jeho rigoróznej práce. Danko sa na schôdzi obhajoval, trvá na tom, že na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici absolvoval všetko, odmieta, že by bol plagiátor. Priznal, že jeho rigorózna práca nie je vedecké dielo, ale taká ambícia pri takejto práci podľa neho ani nie je. Doplnil, že rigorózna komisia univerzity bez námietok uznala jeho skúšku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok