Mladý dobrodruh prenikol na zakázaný ostrov a zaplatil životom

TA3 TASR
21.11.2018 11:19

Príslušníci izolovaného kmeňa na jednom z indických ostrovov, známi tým, že po cudzincoch strieľajú šípmi, "očividne" zabili Američana, ktorý k nim prenikol. Informovala o tom miestna polícia.

Mladý dobrodruh prenikol na zakázaný ostrov a zaplatil životom
SITA/AP ilu foto

Sedem rybárov zatkli za to, že pomohli 27-ročnému Američanovi dostať sa na ostrov Severný Sentinel, kde očividne došlo k jeho zabitiu, uviedla polícia. Návštevy ostrova vláda prísne obmedzuje.

Sentinelci, ktorí žijú na malom lesnatom ostrove a bránia sa akýmkoľvek kontaktom s cudzincami, často útočia na každého, kto sa priblíži, pripomína agentúra AP s tým, že ostrov sa nachádza v oblasti, kde sa spája Bengálsky záliv s Andamanským morom.

Podľa indických médií bol Američan na dobrodružnom výlete na ostrov a jeho telo našli rybári. Policajt Vidžaj Singh uviedol, že muža zabili v sobotu a prípad sa vyšetruje. Ďalšie podrobnosti nepovedal. Je známe, že vo vodách okolo ostrova Severný Sentinel zvyknú pytliaci chytať korytnačky či morské raky. V roku 2006 domorodci zabili dvoch indických rybárov, ktorým sa pokazila loď a ocitli sa na brehu ostrova.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok