Evakuovali lietadlo so slovenskou europoslankyňou, vraj horelo

TA3 TASR
20.11.2018 13:26

Lietadlo so slovenskou europoslankyňou Annou Záborskou museli evakuovať. Dôvodom bolo údajne zadymenie či oheň na palube. K incidentu došlo tesne pred odletom pravidelného ranného spoja o 7.05 h z Viedne do Bruselu. Cestujúci ani posádka neutrpeli zranenia.

Evakuovali lietadlo so slovenskou europoslankyňou, vraj horelo
TASR/AP (ilu foto)

Informovala o tom europoslankyňa Záborská prostredníctvom zaslanej tlačovej správy. "Už sme rolovali, keď lietadlo zastalo a z kokpitu sme zacítili zápach. Zároveň sme videli, ako letušky zvážneli a rýchlo si obliekli ochranné vesty. V sprievode hasičských áut sa potom lietadlo vrátilo k letiskovej budove a nás evakuovali," zdôraznila Záborská.

Po následnej núdzovej evakuácii využila slovenská europoslankyňa ponuku leteckého prepravcu a presunula sa do Budapešti, aby sa dostala do práce. "Tento týždeň máme v Európskom parlamente rokovania výborov a čaká nás aj množstvo hlasovaní. Stratený čas mi preto bude chýbať, ale som rada, že všetko nakoniec dobre dopadlo. Technika môže zlyhať, o to viac by som sa chcela poďakovať posádke lietadla aj všetkým, ktorí v tejto situácii konali naozaj profesionálne," dodala Záborská.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok