POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3 SHMÚ
20.11.2018 06:00

Oblačno až zamračené, spočiatku lokálne aj zmenšená oblačnosť. Postupne na mnohých miestach sneženie, v nižších polohách aj dážď so snehom alebo dážď. Ojedinele poľadovica. Denná teplota 1 až 6, na krajnom východe okolo 8 stupňov. Severovýchodný až východný vietor do 30 km/h, na východe slabý vietor.

Situácia

Od juhu postúpi do našej oblasti teplý front spojený s oblasťou nízkeho tlaku vzduchu nad západným Stredomorím a Pyrenejským polostrovom.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené, zrána ojedinele aj zmenšená oblačnosť. Postupne na viacerých miestach sneženie, v polohách do cca 300 miestami aj dážď so snehom alebo dážď. Ojedinele poľadovica. Vo východnej polovici Košického a Prešovského kraja zrážky väčšinou dažďové. Najvyššia denná teplota 1 až 6, na krajnom východe miestami okolo 8 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 0 stupňov. Severovýchodný až východný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), na juhu v nárazoch miestami okolo 14 m/s (50 km/h). Na východe väčšinou slabý vietor. Na horách spočiatku prudký vietor.

Predpokladané množstvo zrážok: do 7, v južnej polovici západného a stredného Slovenska miestami okolo 10 mm / do 5 cm snehu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok