Polícia bojuje s nelegálnou migráciou, zasiahla proti prevádzačom

TA3 SITA
19.11.2018 12:39

Úrad hraničnej a cudzineckej polície zasiahol proti štvorici Slovákov, ktorí zabezpečovali presun a nelegálnu prácu občanov Srbska a Ukrajiny na slovenskom území. Ako ďalej uvádza Policajný zbor SR na sociálnej sieti, celkovo štyri domové prehliadky a tri prehliadky iných priestorov v tejto súvislosti polícia vykonala v Bratislavskom a Trnavskom kraji.

Polícia bojuje s nelegálnou migráciou, zasiahla proti prevádzačom
TASR (ilu foto)

Hrozí im až osem rokov

"Počas zásahu boli zaistené mobilné telefóny, počítače, pamäťové zariadenia a listiny súvisiace s uvedenou trestnou činnosťou, ale aj 50 nábojov do samopalu," informuje polícia. Zadržaná štvorica v zložení Bruno Ž. (40), Daniel R. (45), Jozef Š. (40) a Rastislav Š. (50) bola podľa polície obvinená zo zločinu prevádzačstva spáchaného formou spolupáchateľstva, za čo im hrozí dvoj- až osemročný trest za mrežami.

Obvinení od roka 2017 do súčasnosti zabezpečili viac ako 1 000 Srbov a Ukrajincov na prácu na Slovensko, ale aj do Českej republiky. Pracovníkov zháňali priamo v ich domovskej krajine ako zástupcovia pracovnej agentúry a zvážali ich autobusmi. Zatiaľ nebola vyčíslená škoda, ktorú spáchali neodvádzaním povinných platieb. Platy cudzincov boli neadekvátne odpracovanému času," uviedla polícia s tým, že štvoricu stíhajú väzobne.

Zasiahlo vyše 60 príslušníkov

Na policajnom zásahu sa v tomto prípade podieľalo 61 príslušníkov Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP, kriminalistickí technici Krajského riaditeľstva Policajného zboru Bratislava a Okresného riaditeľstva Policajného zboru Trnava, príslušníci Mobilnej zásahovej jednotky Sobrance, príslušníci Riaditeľstva cudzineckej a hraničnej polície Bratislava a znalec na ekonomiku.

Polícia pripomína, že ak chcú cudzinci u nás legálne pracovať, musia získať povolenie na pobyt za účelom zamestnania. Výnimkou je situácia, ak zahraničný zamestnávateľ pošle z iného členského štátu EÚ svojho zamestnanca na poskytovanie služieb svojej spoločnosti," dodala polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok