Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nenápadné zariadenie od L'Oréal sleduje UV žiarenie bez batérie

Nenápadné zariadenie od L'Oréal sleduje UV žiarenie bez batérie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci si čoraz viac ľudí uvedomuje, že je dôležité obmedziť vystavenie pokožky slnečnému žiareniu, reálne to sledovať už môže byť náročnejšie. Pomôcť by však mohlo nenápadné nositeľné zariadenie My Skin Track UV od spoločnosti L'Oréal. To je popisované ako „prvá nositeľná elektronika bez batérie pre meranie vystavenia UV žiareniu“.

Vodotesné nositeľné zariadenie My Skin track UV vyvinula značka pre starostlivosť o pleť La Roche-Posay od spoločnosti L'Oréal v spolupráci s vedeckým pracovníkom prof. Johnom Rogersom z univerzity Northwest. Zariadenie s rozmermi 12 x 6 milimetrov sa pripevní k odevu nositeľa pomocou integrovanej drôtenej sponky. Prototyp tejto verzie bol pritom predstavený už začiatkom roka na výstave CES 2018 pod názvom UV Sense.

Zariadenie sa aktivuje expozíciou na slnku a automaticky zaznamenáva kumulovanie expozície žiarení ako je UVA a UVB po dobu až troch mesiacov. Ak chce používateľ získať prístup k týmto nameraným údajom, stačí zariadenie spojiť so smartfónom s podporou bezdrôtovej technológie NFC.

Nositeľné zariadenie L'Oréal My Skin Track UV.

Sprievodná mobilná aplikácia pre systémy iOS a Android potom zobrazí úroveň vystavenia UV žiareniu počas daného časového obdobia. Ak používateľ zistí, že sa blíži k maximálnemu bezpečnému vystaveniu UV žiareniu alebo ho i prekročil, môže vyhľadať tieň. Okrem toho aplikácia informuje aj o ďalších užitočných údajoch, ako je napríklad lokálny UV index, index kvality ovzdušia, hladiny peľov v ovzduší a vlhkosť vzduchu.

Nositeľné zariadenie L'Oréal My Skin Track UV je zatiaľ k dispozícii v amerických maloobchodných predajniach Apple a prostredníctvom maloobchodnej internetovej stránky spoločnosti Apple za cenu 59,95 USD. Chystá sa aj uvedenie na ďalšie trhy.

Nositeľné zariadenie L'Oréal My Skin Track UV.

Nositeľné zariadenie L'Oréal My Skin Track UV.