Chceli ho odstrániť? Krajniak sa má ospravedlniť Haščákovi z Penty

TA3 SITA
16.11.2018 11:16

Poslanec Milan Krajniak by sa mal ospravedlniť predstaviteľovi finančnej skupiny Penta Jaroslavovi Haščákovi za tvrdenia, že chystá jeho fyzickú likvidáciu.

Chceli ho odstrániť? Krajniak sa má ospravedlniť Haščákovi z Penty
SITA/Diana Černáková

Krajniak sa chce odvolať

Rozhodla o tom sudkyňa Okresného súdu Bratislava I s tým, že ospravedlnenie by malo byť uverejnené v denníku Pravda 15 dní od nadobudnutia právoplatnosti tohto rozhodnutia. Krajniak po pojednávaní avizoval, že sa voči rozhodnutiu odvolá.

Žaloba na ochranu občianskej cti zo strany Haščáka sa týkala článkov Trestné komando Penty a Otvorený list Jaroslavovi Haščákovi z roku 2014. Zverejnené boli na portáli poslednykriziak.sk. Krajniak v nich uviedol, že ho navštívil vystrašený muž, ktorý mu tvrdil, že má informácie o úmysloch "dať dole" Krajniaka, s tým, že spomínal "Sláva" a "Ivana L."

Aj dnes by konal rovnako

Krajniak tvrdí, že zverejnením článkov nebolo jeho úmyslom žalobcu očierňovať, ale chcel chrániť seba a svoju rodinu. "Zverejnenie hrozby je v bezpečnostnom prostredí štandardnou formou ochrany," zdôraznil. Takisto uviedol, že je možné, že niektoré osoby, ktoré si bývalý príslušník SIS Peter Tóth najal na získavanie informácií o novinároch sa mohli "prekrývať" s osobami, ktoré získavali informácie aj o ňom.

"Som presvedčený, že v roku 2014 som konal správne a nekonal by som inak," povedal s tým, že bol presvedčený, že fyzický útok na jeho osobu alebo jeho rodinu reálne hrozil.

Právny zástupca žalobcu označil tvrdenia Krajniaka za neodôvodnené osočovanie a subjektívne domnienky. Sudkyňa v odôvodnení verdiktu skonštatovala, že Krajniak si pred publikovaním informácie neoveril dôveryhodným spôsobom. Tiež sa podľa nej nepodarilo dokázať, že by ho niekto sledoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok