Výsluchy organizátorov iniciatívy Za slušné Slovensko zrušili

TA3 SITA
14.11.2018 18:43

Vo štvrtok sa mali na Národnej kriminálnej agentúre konať ďalšie výsluchy organizátorov z iniciatívy Za slušné Slovensko, nakoniec sa však neuskutočnia.

Výsluchy organizátorov iniciatívy Za slušné Slovensko zrušili
SITA/Braňo Bibel (ilu foto)

"Dnes popoludní nám bolo oznámené, že vec bola na základe rozhodnutia prokurátora vecne a miestne odstúpená. Nemáme informácie, aký bude ďalší postup zo strany NAKA alebo prokuratúry a či budú v predvolávaní a výsluchoch pokračovať," napísali organizátori na sociálnej sieti s tým, že veria, že trestné oznámenie bude odmietnuté.

O tom, že organizátori demonštrácií Za slušné Slovensko chodia posledné dni na výsluchy na Národnú kriminálnu agentúru, informoval tento týždeň Denník N. Vyšetrovateľ protikorupčnej jednotky Peter Jakubík ich podľa denníka predvolával na výsluch vo veci „korupcia a iné“. Na výsluchu už boli Juraj Šeliga, Karolína Farská, Katarína Nagy Pazmány, Táňa Sedláková a Veronika Bruncková. Vyšetrovateľ im oznámil, že na nich niekto podal anonymné trestné oznámenie, že organizovali štátny prevrat a platí ich George Soros. Polícia k veci uviedla, že je jej povinnosťou preveriť každé trestné oznámenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok