Filmárka Piussi sprístupní svoje filmy na YouTube. Prezradila, kedy

TA3 TASR
13.11.2018 13:11

Slovenská režisérka a dokumentaristka Zuzana Piussi sprístupní na YouTube svoje filmy. "Dátum zvolila symbolický - 17. november - aby sa ľudia aj v tejto súvislosti viac zamysleli a porozumeli dobe, v ktorej žijeme," informovala PR manažérka Zuzana Golianová.

Filmárka Piussi sprístupní svoje filmy na YouTube. Prezradila, kedy
TASR/Michal Svítok

Konto na internetovej databáze videí má názov ZuzaPiussi Ultrafilm, ponúka najnovšie dokumenty filmárky aj tie, ktoré vznikli po roku 2000. "Nebudú chýbať tituly ako Od Fica do Fica, Krehká identita, Muži revolúcie a ďalšie filmy, ku ktorým sa bežne divák nemal ako dostať," dodala.

"Politická a mediálna scéna sa hysterizuje, konšpiračné teórie bujnejú, postfaktická doba sa stala normou a slovo pokrok stratilo obsah, narástol populizmus a nacionalizmus. Patologickému stavu, v ktorom žijeme, môžeme čeliť iba vtedy, keď mu porozumieme. Naše filmy sme robili preto, aby sme lepšie porozumeli v čom žijeme," vyhlásila Piussi.

Jedna z najvýraznejších osobností slovenskej a českej dokumentárnej tvorby aktuálne so strihačom a producentom Vítom Janečkom postrihali ďalšiu verziu filmu o univerzitách Univerzity a sloboda a zároveň po siedmich rokoch dokončili film o Kremnici s názvom Obliehanie mesta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok