Danko prišiel na políciu vysvetliť svoje slová o vojne s Kotlebom

TA3 TASR SITA
13.11.2018 12:30

Šéf parlamentu a SNS Andrej Danko prišiel vypovedať na Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave v súvislosti s trestným oznámením, ktoré naňho podali kotlebovci. Danko pripustil, že sa nakrátko s šéfom ultranacionalistov stretol.

"Idem sa vyjadriť, ako som myslel výrok, že sa začala vojna, pán Kotleba. Myslel som to tak, že je najvyšší čas vysporiadať sa s fenoménom tých ťažkých tém druhej svetovej vojny. Takže idem vyšetrovateľovi podať vysvetlenie, že som určite nechcel ako ústavný činiteľ zneužiť svoju kompetenciu, ale že som chcel politicky vyjadriť názor, že s týmito ľuďmi treba politicky bojovať," vysvetlil Danko. ĽSNS trestným oznámením reagovala na Dankove vyhlásenia, že predstaviteľom ĽSNS vyhlasuje vojnu a návrhom zákona chce docieliť rozpustenie strany.

Danko pripustil, že pred hlasovaním o zmene spôsobu voľby ústavných sudcov sa stretol s predsedom Ľudovej strany Naše Slovensko Kotlebom. Ako povedal, s Kotlebom sa stretol v trakte predsedu parlamentu, kde mu umožnil desaťminútový monológ. Nehovorili však o zmene voľby, ale o Dankom predloženom návrhu definície antisemitizmu. Kotleba po stretnutí hovoril v Rádiu Slobodný vysielač. Tam povedal, že sa s Dankom dohodol o stiahnutí deklarácie, ktorá mala definovať antisemitizmus. Podľa neho to Danko však odmietol a preto kotlebovci nepodporili zmenu voľby ústavných sudcov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok