Ľudia sa chcú zbaviť Smeru, povedal Sulík. Majú ho vraj plné zuby

TA3 TASR
11.11.2018 13:55

Robiť z komunálnych volieb závery pre parlamentné voľby nemá žiaden zmysel. V našej diskusnej relácii V politike to zdôraznil predseda opozičnej SaS Richard Sulík. V diskusnej relácii bol aj Boris Kollár, ktorý vyhlásil, že Hnutie Sme rodina zaznamenalo v komunálnych voľbách najlepší výsledok spomedzi parlamentných opozičných strán.

Ľudia sa chcú zbaviť Smeru, povedal Sulík. Majú ho vraj plné zuby
SITA/Braňo Bibel (ilu foto)

Najlepší výsledok spomedzi opozície

"Jediné, čo platí, je, že ľudia majú Smeru-SD plné zuby a chcú sa ho zbaviť. A to, na čo sa SaS najviac zameriava, sú voľby do NR SR. Ten vlak je však dobre rozbehnutý," myslí si. Na margo výsledkov mimoparlamentných zoskupení Spolu-občianska demokracia a Progresívneho Slovenska Sulík poznamenal, že konkurencia oživuje súťaženie. Konkurencia je dobrá, o to lepší bude výsledok. Aj my sme kedysi bola nová ryba v rybníku," pripomenul. Sulík priznal, že nie je spokojný s výsledkom Jána Mrvu v Bratislave, ktorého postavilo OĽaNO a liberáli ho recipročne podporili. "Je to teda viac neúspech OĽaNO, oni ho vyberali," ozrejmil.

Hnutie Sme rodina zaznamenalo v sobotňajších komunálnych voľbách najlepší výsledok spomedzi parlamentných opozičných strán. V našej diskusnej relácii to povedal líder hnutia Boris Kollár, ktorý ako meradlo použil počet zvolených starostov. "Samostatne ich máme najviac. Máme tiež 120 poslancov. Je to výborné," odkázal. Z možnej konkurencie v súčasnosti mimoparlamentných strán Spolu a Progresívne Slovensko Kollár obavy nemá. "Sme rodina je neštandardná strana. Neviem si predstaviť, že by od nás k nim niekto odchádzal. Máme úplne iné názory. Naši podporovatelia určite nie sú slniečkari," uistil.

Slovensko nie je Bratislava

Ak chceme, aby sa krajina zmenila, musíme si uvedomiť, že Slovensko nie je Bratislava. V našej diskusnej relácii na to upozornil šéf mimoparlamentného KDH Alojz Hlina. "Podľa mňa politické strany podcenili regióny. Z lídrov som jediným, kto počas volebnej noci vycestoval z Bratislavy. Vlani sme boli druhá najúspešnejšia strana v krajských voľbách, teraz sme druhí či tretí v komunálnych voľbách. Vyšlime signál do sveta, že sú tu kresťanskí demokrati a robia," apeloval.

Hlina označil za mimoriadne dôležité aj budúcoročné voľby do Európskeho parlamentu. Očakáva v nich vyššiu účasť, pretože podľa jeho slov budú kandidovať aj ľudia, ktorí EÚ nenávidia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok