Všetko je jasné, nového primátora spoznala aj Bratislava

TA3 TASR
11.11.2018 02:53

"V Bratislave sa stala veľká vec. Dokázali sme to," uviedol Matúš Vallo, nový primátor Bratislavy. Hlavnému mestu bude šéfovať nováčik - architekt s podporou mimovládnych strán.

Slušná a transparentná kampaň

"Viedli sme slušnú a transparentnú kampaň. Sľubujem, že rovnako chcem riadiť aj mesto," uviedol víťaz volieb pred nadšenými podporovateľmi.

Svoje víťazstvo označil za prejav dôvery voličov "slušných a čestných odborníkov, ktorí majú radi Bratislavu a jediným ich motívom sa vydať na túto cestu je úprimná snaha zmeniť mesto k lepšiemu". Vyjadril presvedčenie, že výsledok volieb nie je iba želaním zmeniť politikov. "Je to aj želanie zmeniť prístup k mestu a ja som rád, že môžem byť súčasťou tejto zmeny," uviedol.

Nastáva obdobie spolupráce

Podľa jeho slov nastáva obdobie spolupráce. "Chcem vyzvať všetkých aktívnych, kreatívnych a zapálených ľudí, aby sa pridali k tejto spolupráci a snahe zmeniť naše mesto v lepšie miesto pre život," povedal.

Poďakoval sa svojim podporovateľom, najbližšej rodine i všetkým Bratislavčanom, s ktorými sa počas svoje kampane stretol. "Načerpal som od vás nielen energiu, no mnohému som sa od vás naučil – pokore, načúvaniu i trpezlivosti. Sľubujem, že takto budem viesť Bratislavu ako primátor," zdôraznil Vallo. Svoje víťazstvo oznámil po tom, čo po tretine spočítaných okrskov v hlavnom meste disponoval výrazným náskokom pred svojimi protikandidátmi, ktorí už priznali svoju volebnú porážku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok