Pod Zoborom vyhral mladý aktivista. Je to triumf celej Nitry, tvrdí

TA3 TASR
11.11.2018 03:07

Novým primátorom Nitry sa stal podľa neoficiálnych výsledkov 31-ročný Marek Hattas. Na post primátora kandidoval ako nezávislý. Hattas vystrieda vo funkcii Jozefa Dvonča, ktorý priznal svoju porážku a zablahoželal víťazovi.

Hattas sa poďakoval svojim voličom a priaznivcom a pripomenul, že je aj so svojím tímom pripravený pustiť sa do práce. "Je to niečo neskutočné, po tých šiestich mesiacoch, čo sme viedli kampaň, je to zrazu obrovské víťazstvo. Víťazstvo celej Nitry. Na tej kampani sa nakoniec podieľalo viac ako 180 ľudí, čo je neskutočné číslo. Mali sme v uliciach obrovskú podporu a ja sa teším. Som určite aj dojatý. Beriem to s maximálnou pokorou, je to určite veľká výzva a ja viem, že zajtra už začíname pracovať," skonštatoval.

dsc-7274_7f000001-8d52-fe9a.jpg

Podľa jeho slov je dôležité, aby sa ľudia v Nitre začali cítiť bezpečne a postupne opäť získali dôveru v politikov. K jeho prvým krokom bude patriť obsadenie postu hlavného architekta a hĺbkový audit všetkých zmlúv. "A potom postupné zavádzanie tých riešení, ktoré sme mali v našom predvolebnom programe, kde ich bolo viac ako 100. V Nitre je na čom pracovať. Ďakujeme pánovi Dvončovi za to dobré, čo spravil v tomto meste, a o tú bezpečnejšiu Nitru a o tú budúcnosť sa už musia postarať mladí. Áno, budeme asi aj chybovať, nech nám to odpustia, ale budeme to robiť najlepšie, ako vieme, s odborníkmi, transparentne, a chceme a posunieme toto mesto ďalej," vyhlásil Hattas.

Mladý aktivista sa neobáva, že by funkciu primátora nezvládol. Pri jej výkone sa chce opierať o tím odborníkov a otvorenú komunikáciu s ľuďmi. "Práve komunikácia bola zásadný problém v Nitre, v tomto meste chýbala a človek tu zostal jednoducho nevypočutý. Ja som realista, obklopujem sa odborníkmi a všetky moje plány a vízie sú podložené nejakými riešeniami. Určite to bude ťažké, počítame s tým, ale ja si myslím, že tú Nitru potiahneme ďalej, že na to máme, že tu je kopec schopných ľudí, ktorí boli nevypočutí. Verím, že na to máme a veríme si," dodal Hattas.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok