Danko už odvolil. Je dôležité zapájať sa do politiky, uviedol

TA3 TASR
10.11.2018 18:39

Je veľmi dôležité, aby sa ľudia do politiky zapájali. Uviedol to predseda národnej rady Andrej Danko po tom, ako vložil svoj volebný lístok do urny v komunálnych voľbách. V obci Miloslavov, časť Alžbetin dvor, odovzdal hlas svojmu kandidátovi na starostu a poslancov.

Príprava na väčšiu politiku

"Komunál je aj taká dobrá príprava možno na väčšiu politiku. Pre mňa je to naozaj dnes aj o tom, aby som vo svojom regióne, vo svojej obci niečo zmenil," uviedol.

Avizoval, že ľuďom sa nemusia páčiť politici, ktorí sú dnes v politike, ale je veľmi dôležité, aby nie každý len "hundral", ale aj sa do politiky zapájal. "Pre mňa sú komunálne voľby také zvláštne voľby, lebo mňa dostali do politiky," povedal Danko a doplnil, že slúžiť ľuďom a verejnosti je oveľa ťažšie, ako si predstavoval na začiatku.

V súvislosti s kompetenciami a financovaním samospráv Danko ozrejmil, že samosprávy majú peniaze z výberu dane z príjmov fyzických osôb a je vidno, že obce sa menia, napredujú a investujú. Myslí si, že zákon o obecnom zriadení je dobre nastavený.

V minulosti zastupoval samosprávy

"Je tu ale množstvo vecí, ktoré priniesla doba, nechcem hovoriť o dcérskych spoločnostiach obcí a miest, o výkone práv v týchto spoločnostiach o zodpovednosti štatutárov. Keďže som štyri - päť rokov aj niektoré samosprávy zastupoval, viem, aké problémy sme mali, keď napríklad nebolo včas vydané stavebné povolenie a z toho hrozila konkrétne v Rači niekoľko desiatok miliónová škoda, aké to bolo ťažké nakoniec uspieť."

Danko uviedol, že čo sa týka pomeru samospráv, obcí a štátu, systém je dobre nastavený. Priestor na zmeny vidí v kompetenciách vyšších územných celkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok