Kto mohol za masaker na Kryme? Vyšetrovatelia dospeli k záveru

TA3 TASR
10.11.2018 12:00

Ruskí vyšetrovatelia dospeli k záveru, že študent, ktorý pred necelým mesiacom spustil streľbu na škole v meste Kerč na Krymskom polostrove, konal pri masakre s dvoma desiatkami obetí sám. S odvolaním sa na úrady o tom informovali ruské médiá.

Kto mohol za masaker na Kryme? Vyšetrovatelia dospeli k záveru
TASR/AP

Hovorkyňa Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie Svetlana Petrenková po stretnutí zvolanom s cieľom posúdiť stav vyšetrovania prípadu oznámila, že vyšetrovatelia vypočuli celkovo už približne 650 osôb.

Na stretnutí sa zúčastnil aj šéf výboru Alexandr Bastrykin, ktorého podľa správy tlačovej agentúry TASS taktiež informovali, že vyšetrovanie pokračuje okrem iného detailným skúmaním osobnosti páchateľa a jeho motívov. Po vypracovaní psychologického portrétu vypracujú aj posmrtný psychiatrický posudok, priblížila Petrenková.

Útok sa odohral 17. októbra v popoludňajších hodinách na Kerčskej strednej odbornej škole polytechnickej. Študent posledného ročníka tejto priemyslovky, 18-ročný Vladislav Rosľakov, odpálil v školskej jedálni bombu a spustil v budove paľbu. Zabil 20 študentov a zamestnancov školy pred tým, ako spáchal samovraždu. Zranenia utrpelo vyše 70 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok