Zistili, kto mal vraždiť na country párty. Mĺkvy mladík v kapucni

TA3 TASR
8.11.2018 16:19

Americké úrady identifikovali strelca a zbraň, ktorú použil, keď zabil 12 ľudí v bare na juhu Kalifornie. Muž mal 28 rokov. Informoval o tom šerif z okresu Ventura Geoff Dean.

Strelca identifikovali ako 28-ročného Iana Davida Longa, bývalého príslušníka americkej námornej pechoty. Šerif ďalej uviedol, že polícia už v minulosti prišla s Longom niekoľkokrát do kontaktu, napríklad pri dopravnej nehode alebo pri výtržnosti z apríla tohto roku, keď museli do jeho domu prísť muži zákona. Policajti vtedy uviedli, že sa choval zlostne a iracionálne. Špecialisti z tímu skúmajúceho jeho duševné zdravie však usúdili, že ho netreba dávať do väzby.

Podľa televíznej stanice CNN slúžil v námornej pechote od augusta 2008 do marca 2013. Long použil pištoľ Glock 21 s kalibrom .45, keď spustil v stredu večer miestneho času paľbu v podniku Borderline Bar & Grill v kalifornskom meste Thousand Oaks.

Podľa úradov a svedkov mal páchateľ na sebe čierne oblečenie s kapucňou a nič nehovoril, keď strieľal v priestoroch baru plného ľudí. Vypálil z ručnej zbrane niekoľko výstrelov, hodil na ľudí dymovnice a v streľbe pokračoval. Miestna polícia pre denník Los Angeles Times uviedla, že v bare padlo najmenej 30 výstrelov. V podniku sa v tom čase nachádzali stovky mladých ľudí, keďže sa tam konala študentská akcia.

Po príchode do baru utrpel zranenia aj privolaný zástupca šerifa, ktorý neskôr v nemocnici zomrel. Po streľbe našli na mieste aj telo strelca. Zatiaľ nie je jasné, akým spôsobom zomrel. Televízna stanica CNN informovala, že 21 zranených osôb ošetrili v miestnych nemocniciach, z ktorých ich už prepustili. Americký prezident Donald Trump vyslovil na Twitteri sústrasť rodinám obetí a ocenil políciu, ktorá "preukázala veľkú statočnosť".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok