Na voľby dohliada polícia. V pozore sú pyrotechnici i špeciálne útvary

TA3 TASR
10.11.2018 18:50

Na korektný a pokojný priebeh komunálnych volieb dohliada zvýšený počet policajných hliadok. Pripravenosť polície na voľby deklaroval viceprezident Policajného zboru Róbert Bozalka.

Na voľby dohliada polícia. V pozore sú pyrotechnici i špeciálne útvary
TASR/Štefan Puškáš

"Prijali sme potrebné bezpečnostné opatrenia zamerané najmä na ochranu verejného poriadku, života, zdravia, majetku a osôb," uviedol. Pod drobnohľadom polície sú aj sídla okrskových, okresných a mestských volebných komisií, tiež sídlo Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán. "Taktiež miesta, kde môže dôjsť k porušeniu zákona," potvrdil Bozalka.

Okrem motorizovaných dohliadajú na verejný poriadok i pešie hliadky, v teréne sú aj príslušníci kriminálnej polície. "V prípade potreby sú pripravení pyrotechnici a tiež špeciálne policajné útvary," uistil Bozalka. Verejnosť vyzval na spoluprácu pri zabezpečení demokratických a pokojných volieb. "Akékoľvek poznatky smerujúce k prípadom možného narušenia prípravy a priebehu volieb do samosprávy obcí je potrebné okamžite oznámiť na najbližší útvar Policajného zboru alebo na číslo polície 158," uzavrel policajný viceprezident.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok