Odložte mikrofón. Trump šokoval novinárov agresívnym štýlom

TA3 SITA
7.11.2018 22:45

Prvá tlačová konferencia amerického prezidenta Donalda Trumpa po kongresových voľbách šokovala agresívnym štýlom, ktorým na nej prezident vystupoval voči novinárom.

Odložte mikrofón. Trump šokoval novinárov agresívnym štýlom
SITA/AP

Viacerí z nich vzápätí zverejnili zdesené komentáre na sociálnych sieťach, v ktorých sa sťažovali, že s nimi prezident jedná ako s malými neposlušnými deťmi a agresívne na nich útočí. "Sadnite si, nevyvolal som vás," bola ešte jedna z miernejších prezidentových reakcií na otázky novinárov.

"To stačilo! Odložte mikrofón!" povedal Trump napríklad reportérovi televízie CNN Jimovi Acostovi, ktorý sa ho pýtal na karavánu migrantov, ktorá sa momentálne nachádza v Mexiku. Keď sa Acosta pokúšal urgovať odpoveď na svoju otázku, pracovník Bieleho domu mu skutočne vytrhol mikrofón z ruky. "Keď prinášate falošné správy, ste nepriateľom ľudu," odkázal ešte Trump Acostovi.

"Nikdy som nevidel nič podobné. Bol som na tlačových brífingoch chicagských poslancov predtým, ako ich brali do väzenia, aj zahraničných tyranov, ktorí sa správali ľudskejšie. Pracovníci Bieleho domu by nemali vytrhávať mikrofóny z rúk novinárom, ktorí si robia svoju robotu," komentoval Trumpove správanie sa Scott Simon, veterán americkej žurnalistiky a reportér rádia NPR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok