Dajte študentom voľno, žiadajú pred voľbami vedenie univerzít

TA3 SITA
5.11.2018 12:57

Iniciatíva Za slušné Slovensko a študentská iniciatíva Nie je nám to jedno žiadajú rektorov a dekanov slovenských univerzít, aby udelili študentom na piatok 9. novembra rektorské alebo dekanské voľno, prípadne skrátili vyučovanie tak, aby študentom uľahčili cestovanie do svojich domovov na komunálne voľby.

Dajte študentom voľno, žiadajú pred voľbami vedenie univerzít
TASR/Michal Svítok ilu foto

Iniciatívy rovnako apelujú na rektorov a dekanov, aby z titulu svojej akademickej autority vyzvali študentov k účasti na voľbách. „Štatistiky na Slovensku ukazujú, aká je nízka volebná účasť prvovoličov a mladých voličov. Veríme, že jednou z úloh akadémie je vychovávať k zodpovednému občianstvu, ktoré sa okrem iného prejavuje i účasťou na voľbách. Tento náš apel prosíme nevnímajte, ako snahu lobovať za konkrétnych kandidátov, naopak je to apel k tomu, aby sme urobili všetko preto, aby študenti prišli a volili zodpovedne a podľa svojho najlepšieho presvedčenia," píše sa v liste, ktorý iniciatívy zaslali rektorom a dekanom.

Akadémia bola podľa iniciatív vždy citlivým strážcom demokracie a slobody. „Nie je väčšieho sviatku pre demokraciu ako voľby, preto veríme, že aj týmto krokom a gestom prispejete k tomu, aby čo najviac mladých ľudí z rôznych kútov Slovenska mohlo v pokoji docestovať domov a voliť v komunálnych voľbách," vysvetlili za iniciatívy Juraj Šeliga a Juliána Horváthová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok