Novinky budúceho roka naživo: Toyota RAV4 a Corolla, BMW X5, Mercedes-Benz B

TA3
27.10.2018 18:44

V tomto motoringu vás zoberieme na výstavisko do Paríža, na ktorom sa predstavili novinky Toyota RAV4 a Corolla, BMW X5, Mercedes-Benz B a ďalšie.

Nová Toyota RAV4 sa radikálne mení po všetkých stránkach. Je hranatejšia, interiérom pripomína Lexus a veľmi vážne to myslí tento raz aj s terénom, hoci lepšia chce byť predovšetkým na bežných cestách, vďaka novému pohonu 4x4, ale aj novej konštrukcii s nižším ťažiskom a širším rozchodom oboch náprav. Auris sa zase vracia k menu Corolla a o priazeň motoristov chce zabojovať odvážnejším dizajnom, dvomi druhmi hybridného pohonu a väčším vnútorným priestorom. Kombík s dlhším rázvorom je veľký ako súčasný Avensis, ktorý v portfóliu značky nahradí nová hybridná vlajková loď Camry.

BMW sa chce zase vrátiť na výslnie v kategórii športovo orientovaných sedanov strednej triedy, novou generáciou 3-kového radu. Pre náš trh je ale oveľa dôležitejší nový model X5, ktorý opäť vylepšuje ovládateľnosť a pohodlie cestovania, ale tiež je veľmi poctivo pripravený aj na terén.

Honda sa zase budúci rok teší na hybridnú verziu svojho CR-V, ktoré sa nedávno začalo u nás predávať. Renault už netrpezlivo čaká na modernizovaný Kadjar a fanúšikovia katégorie hot hatchov zase na ostrú verziu Méganu RS s prívlastkom Trophy.

Záver relácie bude patriť ďalším novinkám Mercedesu. Ukážeme vám pokračovanie príbehu triedy B, ďalšiu karosársku verziu malého A-čka, ale aj prvé elektrické SUV z dielne trojcípej hviezdy EQC.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok