PR správa

Trend TOP, výročné ceny za mimoriadne podnikateľské úspechy roku 2018

PR
26.10.2018 13:04

Týždenník TREND už po 21. krát vyhlási TREND TOP, výročné ceny za mimoriadne podnikateľské úspechy v kategóriách – Firma roka, Banka roka, Poisťovňa roka, Manažér roka, Investor roka a po druhý raz Daňovník roka.

Trend TOP, výročné ceny za mimoriadne podnikateľské úspechy roku 2018
ČTK (ilustračná fotografia)

Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční 6. novembra 2018 v priestoroch budovy Slovenskej filharmónie v Bratislave. Slávnostným ceremoniálom odovzdávania ocenení bude sprevádzať Adela Vinczeová  a celý večer sa bude niesť v duchu slovenských a českých hitov v podaní domácej a zahraničnej speváckej elity ako Samo Hošek, Lina Mayer, Mária Čírová, Veronika Strapková, Dan Bárta, Majk Spirit, Fragile a Miro Žbirka.

Na podujatí sa každoročne zúčastňuje približne 450 osobností, ktoré v uplynulom roku zohrali najvýznamnejšiu úlohu na manažérskej a podnikateľskej scéne na Slovensku.

Spoločenskému večeru predchádza konferencia TOP manažment 2018, ktorá už dvadsiaty druhý raz ponúka priestor vrcholovým manažérom na diskusiu o najlepších manažérskych skúsenostiach.

O nositeľoch výročných cien Firma roka, Banka roka, Poisťovňa roka, Daňovník roka, ako aj Manažér či Investor roka bude TREND informovať 6. novembra 2018 o 20.30 hod. prostredníctvom tlačovej správy.

Podrobnejšie výsledky prinesie ročenka TREND TOP 2018, ktorá vychádza vo štvrtok 8. novembra 2018 ako príloha TRENDU číslo 45. Obsahuje aj nový rebríček TOP 200 najväčších nefinančných podnikov Slovenska podľa konsolidovaných tržieb za rok 2017, ako aj rebríčky zamestnávateľov, exportérov či najväčších firiem v jednotlivých odvetviach a krajoch.

Výročné ceny za mimoriadne podnikateľské výsledky Firma roka, Banka roka a Poisťovňa roka

O ocenených rozhodujú dosiahnuté výsledky hospodárenia a hodnotiaci model, ktorý ich porovnáva. O víťazoch nerozhoduje ani anketa ani komisia.

TREND oceňuje najúspešnejšie spoločnosti, nie najlepšie. Oceňuje spoločnosti, ktoré posilnili svoje postavenie na trhu a zároveň zvýšili (alebo udržali vysokú) prevádzkovú výkonnosť či ziskovosť. Neposudzuje, ktorá firma/banka/poisťovňa poskytuje klientom najlepšie služby.

Hoci sa ceny spájajú s rokom 2018, aktuálne výsledky vôbec nezohľadňujú (ešte nie sú známe). Rozhodujúce sú výsledky za predchádzajúce roky (pri niektorých ukazovateľoch 4 roky).

Ak v minulosti boli hodnotené iba firmy z rebríčka TOP 200 nefinančných spoločností, od roku 2008 otvoril TREND hodnotenie Firma roka aj stredne veľkým firmám – s tržbami aspoň 20 mil. EUR. Tradičnými kvalifikačnými podmienkami boli najmenej tri celé roky činnosti, zverejnenie údajov o hospodárení a dosiahnutie zisku v ostatných troch rokoch. Tento rok sa do hodnotenia Firma roka kvalifikovalo 438 spoločností, čo je medziročný nárast o 5,3 percent.

Výročná cena pre mimoriadnu manažérsku osobnosť

Ocenenie Manažér roka – Výročnú cenu TRENDU pre mimoriadnu manažérsku osobnosť – udelí týždenník TREND po dvanásty krát. Manažérmi roka sa v minulých rokoch stali Václav Mika, Šimon Šicko, Richard Rybníček, Andrej Kiska, Regina Ovesny-Straka, Igor Vida, Michal Hrabovec, Jozef Ondáš, Ivan Golian, Ľuboš Lopatka, Ondrej Smolár, Marián Šefčovič a Richard Marko.

O Manažérovi roka svojím hlasovaním aj tento rok rozhodovali osobnosti z TREND Barometra (váha 50 %) a čitatelia TRENDU (váha 50 %).

Výročná cena pre Investora roka

Investor roka je ocenenie, ktoré týždenník TREND po prvý raz udelil v roku 2016 v spolupráci s KPMG ako partnerom projektu.

Päticu nominovaných zostavuje redakcia, o držiteľovi titulu rozhodujú hlasovaním takisto aj osobnosti hospodárskeho života z TREND Barometra a čitatelia TRENDU a TREND.sk.

Výročná cena pre kategóriu Daňovník roka

Daňovník roka je ocenenie, ktoré týždenník TREND v spolupráci s odborným garantom, konzultačnou spoločnosťou BMB Leitner sa rozhodol zverejniť rebríček najväčších platiteľov priamych daní a odvodov na Slovensku

Základom pre hodnotenie bol rebríček TOP 200 nefinančných podnikov a verejne dostupné finančné výsledky spoločností

História výročných cien TRENDU:

tab-trend-top_7f000001-f462-d34c.png
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok