V Bratislave sú za kontinuitu. Smer nepriamo podporil Nesrovnala

TA3 TASR SITA
25.10.2018 16:44

Spolupráca medzi vládou, bratislavským magistrátom a primátorom Ivom Nesrovnalom funguje, preto nemá význam, aby v hlavnom meste došlo k prepriahaniu koní. Na tlačovej konferencii po rokovaní predsedníctva Smeru-SD to vyhlásil líder strany Robert Fico.

Nesrovnal: Nie som kandidátom Smeru

"Oceňujem spoluprácu magistrátu a primátora s vládou. So súčasným primátorom sa nám veľa podarilo," povedal Fico s tým, že v novembrových komunálnych voľbách budú opäť dominantným fenoménom nezávislí kandidáti. "Smer chce svoje pozície obhájiť, chceme dosiahnuť slušný výsledok," avizoval. Na margo prezidentských volieb Fico potvrdil, že strana predstaví svojho kandidáta na prelome novembra a decembra.

"Nech poviem, alebo vyhlásim čokoľvek, akokoľvek hlasno, budú ma niektoré médiá označovať ako kandidáta Smeru, hoci to nie je pravda. Kandidujem ako nezávislý, rovnako, ako pred štyrmi rokmi. Ja nie som kandidát, ktorého jednofarebný Smer zvolil za riaditeľa RTVS a keby RTVS nepripadla SNS, tak by tam sedel doteraz. A nie som ani ten, kto chodil so špičkami Smeru na Donovaly," uviedol vo svojom stanovisku Nesrovnal s tým, že naďalej ostáva nezávislým kandidátom.

"Oceňujem doterajšiu spoluprácu s vládou, lebo je pravda, že vláda si svoje hlavné mesto všimla prvýkrát za dvadsať rokov. A rovnako sľubujem a garantujem, že budem spolupracovať s akoukoľvek vládou na tom, aby Bratislavu vnímala ako hlavné mesto a venovala jej náležitú pozornosť, pretože to považujem za povinnosť a zodpovednosť primátora," ukončil Ivo Nesrovnal.

Desať kandidátov

O post primátora hlavného mesta sa bude v novembrových komunálnych voľbách oficiálne uchádzať desať kandidátov. Okrem súčasného primátora to bude aj starosta bratislavských Vajnôr a mestský poslanec Ján Mrva i viceprimátorka hlavného mesta Iveta Plšeková. O priazeň Bratislavčanov sa budú uchádzať aj bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, politik Viktor Béreš, advokát Jaroslav Brada, architekt Matúš Vallo či organizátor Korunovačných slávností v Bratislave Miroslav Vetrík. O kreslo primátora hlavného mesta majú záujem aj Andrej Trnovec za Slovenskú ľudovú stranu Andreja Hlinku a Roman Ruhig za Slovenskú národnú jednotu - stranu vlastencov. Tohtoročné komunálne voľby sa uskutočnia v sobotu 10. novembra od 7:00 do 22:00.

Súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal kandiduje ako nezávislý. Primátorom Bratislavy je od novembra 2014. V komunálnych voľbách získal 50 630 voličských hlasov. Za ním skončil bývalý primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik so ziskom 40 481 hlasov. Milan Kňažko získal 35 562 hlasov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok