Zmizli stovky strán spisu o Kočnerovej kauze, potvrdil minister

TA3 SITA
23.10.2018 11:20

Stovky strán spisu o kauze Mariána Kočnera, ktorá súvisí s Technopolom, sa bez stopy stratili. Potvridil to minister spravodlivosti Gábor Gál, ktorý sa po medializácii informácie o prípad osobne zaujímal. Kauza sa týka sporov o približne 20 miliónov eur. Kontroverzný podnikateľ Kočner v súčasnosti čelí viacerým obvineniam a podozreniam - jeho meno sa spomína aj v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

O kauze písal aj zavraždený Kuciak

Minister spravodlivosti Gábor Gál potvrdil zmiznutie približne 300 strán spisu týkajúceho sa kauzy Technopol Servis. Ako ďalej povedal novinárom po návšteve bratislavského okresného súdu, vo veci podáva trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Podľa Gála bude po prešetrení celej veci vyvodená aj personálna zodpovednosť. Dodal, že časť materiálu by mohla byť zrekonštruovaná na základe elektronických záznamov. O zmiznutí približne troch stoviek strán zo spisu v kauze Technopol zo súdu v Bratislave I informoval ako prvý denník Sme.

Kauza Technopol sa týka sporov o majetok v hodnote približne 20 miliónov eur. O akcie spoločnosti Technopol Services sa sporili manželia Pavel a Denisa P. Záležitosť vyšetrovala aj polícia, ktorá v prípade vzniesla obvinenia z krádeže akcií a legalizácie príjmov z trestnej činnosti. O kauze písal aj zavraždený novinár Ján Kuciak, pričom sa v súvislosti so záležitosťou spomínalo aj meno podnikateľa Kočnera. Tomu podľa medializovaných informácií prišlo na účet približne pol milióna eur z danej spoločnosti.

SaS: Justičná mafia existuje

Údajné zmiznutie časti spisu v kauze Technopol, do ktorej je zapletený väzobne stíhaný Kočner, potvrdzuje podľa strany Sloboda a Solidarita existenciu fenoménu justičnej mafie. „Žiadame ministra spravodlivosti Gábora Gála, aby dôsledne využil všetky svoje právomoci a napomohol na Okresnom súde Bratislava I obnoviť poriadok a zákonnosť. Zmiznutie spisu znamená vedomé zamedzovanie priechodu spravodlivosti,“ poznamenal poslanec Alojz Baránik.

Podľa SaS sa aj týmto činom znova potvrdzuje, že vlády Roberta Fica odovzdali Slovensko zlodejom, bezcharakterným chamtivcom i s jeho justíciou, prokuratúrou a políciou. „Vyčistenie tohto Augiášovho chlieva vyžaduje obrovské úsilie všetkých čestných ľudí v našej krajine, ale aj mocenskú zmenu. Tá musí prísť po nasledujúcich parlamentných voľbách,“ dodal podpredseda SaS Ľubomír Galko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok