Dotáciu pre Kežmarok zvýšili, premiér chce mesto povzbudiť k aktivite

TA3 TASR
23.10.2018 14:16

Okres Kežmarok, ktorý bol zaradený medzi najmenej rozvinuté regióny, dostane na svoj rozvoj 1,5 milióna eur. Uvoľnenie peňazí zo štátnej pokladnice odsúhlasila v utorok vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Kežmarku.

Spolu jeden a pol milióna

Pôvodnú sumu milión eur vláda zvýšila o ďalšieho pol milióna, ktorý je určený na dobudovanie tamojšieho zimného štadióna. Pôjde o druhú etapu jeho výstavby. "Chceme mesto povzbudiť v jeho investičnej aktivite," uviedol premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).

Vláda peniaze poskytne do 30. decembra tohto roku. Peniaze pôjdu na rekonštrukcie ciest, mostov, kultúrnych domov i verejného osvetlenia či výstavbu chodníkov a kanalizácie v regióne. Financie vo výške 195.000 eur vláda poskytne na prestavbu križovatky na okružnú, a to na sídlisku Juh v Kežmarku. Mesto dostane aj 100.000 eur na rekonštrukciu mosta cez rieku Poprad na Ulici Nižná brána. Na rekonštrukciu podkrovia prístavby telocvične Základnej školy M. R. Štefánika v Spišskej Belej vládny kabinet odsúhlasil sumu 120.000 eur.

Športový areál, strecha i likvidácia odpadu

Financie pôjdu napríklad aj na vybudovanie športového areálu základnej školy v Spišskej Starej Vsi, na tento zámer je vyčlenených 80.000 eur.

Pre obec Ľubica je vyčlenených 35.000 eur na rekonštrukciu strechy na futbalovom štadióne, obec Matiašovce dostane financie na výmenu strešnej krytiny na budove obecného úradu a kultúrneho domu. Financie pôjdu napríklad aj na likvidáciu odpadov v rómskej osade, výstavbu chodníkov, na rekonštrukciu mostov, vybudovanie parkovacích miest, výmenu okien na budovách obecných úradov alebo na úpravu brehov potoka v obci Krížová Ves.

Vládny kabinet okrem toho prispeje sumou 15.000 eur na rekonštrukciu cesty v obci Osturňa. Suma 28.000 eur poputuje do Starej Lesnej na rekonštrukciu povodňami poškodených mostov a komunikácií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok