Rím zaliala voda, krúpy mali veľkosť tenisových loptičiek

TA3 TASR
22.10.2018 14:32

Taliansku metropolu Rím zasiahli v noci na pondelok výdatné lejaky s krupobitím, ktoré spôsobili záplavy. Ako v pondelok na svojom webe informoval denník La Repubblica, najviac postihnutá bola východná časť Ríma.

Rím zaliala voda, krúpy mali veľkosť tenisových loptičiek
SITA/AP

Vytvárali sa zhluky ľadovej triešte

Médiá dodali, že krúpy dosahovali aj veľkosť tenisových loptičiek. Na hladine vody v zaplavených uliciach sa miestami vytvárali až 40-centimetrové zhluky ľadovej triešte. V dôsledku záplav muselo byť v nedeľu večer uzavretých šesť staníc metra. Od pondelka rána však už fungovali v obvyklom režime.

italy-bad-weather-03653-a58a45b4559345da83bd8fe9f54ace0e_7f000001-c2d0-f622.jpg

Zaplavené boli v nedeľu večer aj mnohé cesty. Hladina vody na viacerých miestach dosahovala výšku jedného metra. Mnoho motoristov zostalo kvôli záplavám uväznených vo svojich autách. Voda prenikla i do vnútra jednej z historických katedrál Ríma, do Baziliky sv. Sebastiána za hradbami, kde hladina vody mala takmer pol metra.

Zachránili dvoch vodičov

Primátorka Ríma Virginia Raggiová sa prostredníctvom svojho konta na sociálnej sieti Facebook poďakovala dobrovoľníkom, hasičom a personálu civilnej obrany, ako aj polícii a cestným službám za ich nasadenie počas odstraňovania následkov prírodného živlu.

Talianska civilná obrana pritom vydala varovanie, že silný nárazový vietor a prudký dážď treba očakávať aj v utorok, pričom sila vetra a výdatnosť zrážok budú ešte väčšie ako v nedeľu večer. Talianske médiá zatiaľ neinformovali o obetiach na životoch alebo zranených. Uviedli však, že hasičom sa podarilo zachrániť dvoch vodičov, ktorí sa nemohli dostať zo svojich áut.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok