Princ zatelefonoval synovi zavraždeného novinára. Vinu si nepriznáva

TA3 TASR
22.10.2018 09:15

Saudskoarabský korunný princ Muhammad bin Salmán zatelefonoval synovi novinára Džamála Chášukdžího, zavraždeného na saudskoarabskom konzuláte v tureckom Istanbule osobami, medzi ktorými sa údajne nachádzal aj člen kráľovského sprievodu. Princ odmieta, že vraždu nariadil.

Princ zatelefonoval synovi zavraždeného novinára. Vinu si nepriznáva
SITA/AP

Kráľ Salmán takisto zatelefonoval synovi Chášukdžího, Saláhovi. Vo vyhláseniach zverejnených agentúrou SPA sa uvádza, že kráľ Salmán a korunný princ Muhammad "vyjadrili (pozostalému synovi) sústrasť". Chášukdžího zavraždili 2. októbra na konzuláte v Istanbule, keď si tam prišiel prevziať dokumenty potrebné na sobáš so svojou tureckou snúbenicou.

Saudská Arábia celé týždne tvrdila, že novinár, žijúci v USA a píšuci články pre denník Washington Post, z konzulátu odišiel. Kráľovstvo nakoniec v noci na sobotu priznalo novinárovu smrť na konzuláte, ale v rozpore s tvrdeniami tureckých úradov ju opísalo ako výsledok hádky a následného "pästného súboja". Turecké médiá s odvolaním sa na tureckých predstaviteľov uviedli, že skupina 15 Saudskoarabov odstránila Chášukdžímu prsty, zabila ho a rozštvrtila. Novinár bol v článkoch kritický voči saudskoarabskému režimu a najmä voči korunnému princovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok